img

4 милиона за деца с увреждания, 1 милион за църкви… Такъв човек избра България!

/
/
/
1084 Views

Слави Трифонов дава огромни суми за благотворителност, но не го афишира

Новоизлюпеният политик Слави Трифонов прави множество дарения, но никога не си позволява да си прави реклама с тях. Дълбоко в себе си той крие една много състрадателна душа, която малцина познават.

Преди 3 години например, Слави не взе нито стотинка от концерта си в Лондон. Той дари събраните между 2 и 4 млн. лв. за деца с увреждания, припомня Ко4.

slavi_600x400 (13)
Това обаче далеч не в всичко, което шоуменът прави благотворително. Преди 6 години той удари истински рекорд по дарения за църкви и храмове, като дари 1 млн. лв. Слави и екипът му са сред хората, застъпили се за българските медици в Либия преди почти 20 години.

Миналата година пък, макар телевизията му да не му носи почти никакви приходи, дари 100 000 лв. на Александровска болница.

През 2018 г. Слави се застъпи за пловдивския лекар Иван Димитров, застрелял циганин, влязъл в имота му да краде.

Всичко това показва едно друго, по-различно лице на Слави Трифонов. Именно за него ще гласуват и през лятото.

През 2018, когато Слави Трифонов осъди „Господари на ефира“ за 13 хиляди 38 лева и 25 стотинки за нарушаване на авторското право по отношение на „Шоуто на Слави Трифонов“, той отново дари парите за семейства в нужда.

С дарените от Слави средства КЗПД закупи хранителни продукти, които се предоставят на социално слаби хора с увреждания.

В Добрич бяха подкрепени основно семейства на деца и младежи с увреждания.

„Аз отговарям за Добрич и имах честта да съм част от доброто”, сподели Тодорова. Продуктите са донесени от зам.-председател на конфедерацията от Варна. Помагали са й и двама млади хора от Добрич – Мартин и Йорданка. Благодаря на Слави Трифонов, че ни даде възможност да внесем мъничко радост в сърцата на тези хора, каза още Камелия Тодорова.

Неотдавна майките от инициативата „Системата ни убива” бяха отличени с наградата “Човек на годината 2018” на Българския Хелзинкски комитет.

Източник: Паралел 42

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text