img

1200 лв. за месец на бежанец и 430 лв. на пенсионер с 40 г. трудов стаж?!

/
/
/
500 Views

Слушам управляващите по интервютата и мисля, че висшето образование не ми е достатъчно, за да ги разбера. Някъде се къса смисълът на обясненията им. Може би живеят в някакъв паралелен свят, различен от нашия.

Не изпускай тези оферти:

 

Пазарът бил манипулиран от някого… Първо беше скокът на бензина, след това беше скокът на олиото и всички стоки от първа необходимост. Имам чувството, че се проверява търпимостта на обикновените хора доколко ще понесат увеличение на цените. Уж имаме зърно до края на 2023 г., а в същото време ще дадем 1 млрд. лв., за да купим жито за резерва малко преди новата добра реколта. В същото време не сме забранили износа. При това имане защо се вдига цената на брашното и хляба в магазините?

 

Имаме достатъчно слънчоглед, а цената на олиото хвръкна като ракета в Космоса. Хората се редят на опашки не защото има недостиг, а защото олиото е пуснато на нормална доскоро цена 2,99 лв., за разлика от цената в магазините 5,00 лв. и нагоре. Във всички магазини днешните „промоции“ са вчерашните редовни цени. ДДС-то на стоките от първа необходимост в Европа се намали на 9%, но у нас не се намалява, защото „нямало да има ефект“ и защото така се пълни бюджетът с парите на най-бедните европейци.

В момента управляващите са се заели да настаняват в хотели, обгрижват, хранят, здравно осигуряват бягащите от Украйна, дават им по 40 лв. на ден, чудесно. Щом има резерви в бюджета, защо престанаха да говорят за осъвременяване на пенсиите, най-ниските в Европа. 1200 лв. евентуално за месец на бежанец и 430 лв. на пенсионер с 40 г. трудов стаж, стряскащо сравнение за хората. Пенсиите шели да се вдигнат от юли с 6,1% по швейцарското правило, което швейцарците сигурно не познават, но дали това е достатъчно и точно при галопиращото покачване на цените на всички стоки плюс премахване на мораториума върху цената на тока, парното, газа…? Да не говорим, че ще се спре и Ковид добавката от 60 лв. И пак управляващите ще намерят оправдания, а пенсионерите ще продължават да чакат „ПРОМЯНАТА“ в качеството на живота си. Ще се оправим, но друг път… Само че животът ни мина в чакане на светлото бъдеще време… Господа уплавляващи, помислете най-сетне първо за българския народ, най-беден в ЕС, а след това оправяйте света!

Инж. Георгиева, София

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text