img

Професор с гореща прогноза за новите избори и голямо падение на тази партия: ГЕРБ ще им вземе депутати

/
/
/
170 Views

Хората, които се занимават с такава дейност, гледат да откраднат и да избягат. Няма как със стандартна дейност да постигнем такава печалба. Трудно хората, които се занимават с тази дейност ще бъдат върнати от Дубай, каза пред „Фокус“ експертът по изборни въпроси и математик проф. Михаил Константинов.

По думите му и обикновените валути, и криптовалутите, се базират на доверие.

„Криптовалутата е направена така, че трудно да се добие и така тя придобива доверие в очите на хората. Скоро ще видим рухване и на валутите, на които сме свикнали безрезервно да вярваме“, допълни математикът.

Той заяви, че докато няма осъдени хора, не можем да кажем, че те са престъпници и допълни, че Nexo не е първата криптопирамида, а са няколко.

Коментирайки решението на президента да даде третия мандат на БСП, проф. Константинов бе категоричен, че отивам към нови избори, както се е очаквало.

„Имаше шанс, ако беше даден на „Български възход“, можеше да получи подкрепа от двете страни на българския политически живот. БСП няма да получи истинска подкрепа от голяма част от партиите.

Отиваме на избори. Може би е добре да помислим дали не е време да променим малко българската изборна система, така че да прекратим това, което се случва, което е безобразие.

Advertisement

Аз съм противник на чисто мажоритарната система, защото тя силно изкривява народния вот – с по-малко гласове може да вземете повече мандати от друга партия или пък обратно. Една система, в която има мажоритарен елемент е може би изход от това, което виждаме. Можем да помислим за една смесена система.  Може да се помисли и за германската изборна система“, посочи той.

По думите му няма кой да приеме такива промени. „За тези предстоящи избори това няма как да стане“.

49-ия парламент, според проф. Константинов, няма да е по-различен от сегашния.

„Очаквам срив в ПП, защото много хора вече ще видят за какво става въпрос. Подобно ще е разпределението на силите с може би повече депутати на ГЕРБ.

Но ако продължаваме така да си играем с търпението на българския народ, накрая може да се случи нещо, което сме го виждали в историята на други държави – когато рязко се появява един популистки проект, печели властта и хвърля държавата си в… Виждали сме го този пример 30-те години в една велика европейска държава.

Advertisement

Българските политици трябва да внимават много, защото със своите действия и бездействия определят бъдещето и на България, и на Балканския полуостров и т.н.“, каза в заключение изборният експерт.

Източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text