img

Нинова пищи от яд! Кирил Петков издаде цялата схема: Изнасяхме оръжие и петрол за Украйна през посредници

/
/
/
79 Views

България е снабдявала Украйна с дизелово гориво и снаряди по времето на четворната коалиция. Това каза бившият премиер Кирил Петков в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“. Той потвърди на уточняващия въпрос на водещия, че става дума за доставки от „Лукойл“, което означава, че сме снабдявали Киев с гориво от фирма на страната, с която воюва.

„Голяма част от дизела в Украйна беше от България. Също така, въпреки че нямаше директен износ – през Полша, Румъния, САЩ и Великобритания – голяма част от снарядите в Украйна бяха българско производство. Да, не можем да кажем, че ние ги изнесохме там, но доставките, които отидоха там, бяха ключови за войната. Ако един голям процент – до 40%, от дизела в Украйна е българско производство, всъщност така сме помагали до голяма степен и на Украйна, защото те без гориво не могат да водят тази война“, заяви Петков.

Това е първо признание от страна на представител на бившата власт, че страната е изпращала някаква помощ извън хуманитарната и във връзка с военните действия. Припомняме, че въпреки призивите официално решение да се изпраща военна помощ за Украйна така и не беше взето по време на четворната коалиция с премиер Кирил Петков. Управляващата коалиция се ограничи единствено в ремонт на военна техника и никъде не е беше записано да се изнася гориво.

В същото време Петков се закани, че „трябва да се отреже управлението на хората, които са били в задкулисното управление“.

Advertisement

Той потвърди думите Борис Бонев от „Спаси София“, че водят преговори за обединение и на кметския вот в столицата. По думите на съпредседателя на ПП разговорите вървели в много добро темпо, а местните избори определи като най-важната битка.

Източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text