img

Нинова бясна на ГЕРБ и ДБ, обвини Радев в преврат: Превзе държавата – от директори до чистачки!

/
/
/
108 Views

Пълзяща, еднолична власт – това вижда лидерът на БСП Корнелия Нинова в управлението на служебния кабинет. Според нея служебният кабинет е превзел държавата – от директори до чистачки. „Кое политическо мнозинство им възложи търгове за газ след 10 г. Знаете ли колко неща се случват без политическо мнозинство. Подхвърлят ни се провокации и се хващате“, ядоса се тя на парламентарния дебат, който се изродил в обвинения, без да се вземе решение.

„С общите приказки: „ама тук е се развихри див популизъм“, да престанем. Аз съм тук да защитя социалната политика на кабинета, в който участвахме. То е факт. 20 млн. отидоха за трайна политика за деца, младежи и пенсионер, не за помощи“, настоя Нинова. Според нея депутатите „ще се развихрят“ дори и по удължения бюджет. И попита каква е разликата тогава.

Нинова настоя да се изпълняват законите на република България, а като се внесе новият бюджет да се намери колективен разговор и да го гласува. Да дадем на икономиката предсказуемост, на хората – спокойствие, на държавата – сигурност. Обратното е хаос и още една крачка към унищожаване на парламентарната демокрация, заключи тя.

Петър Петков от „Възраждане“ пък я репликира, че, когато след Нова година партията му получи третия мандат ще внесе бюджет. И заяви, че президентът Румен Радев няколко пъти е давал мандат за кабинет на БСП, без те да направят нещо. С третия мандат ще сформираме правителство и ще внесем бюджет, закани се той. И призова Нинова да се замисли – президентът бил отегчен, че пореден път връчва мандат на БСП и той е неуспешен. След това да мислите за другите партии дали внасят или подкрепят редовен бюджет, отговори той на обвиненията, че партията му не иска редовна финансова рамка.

Източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text