img

Кирил Петков дразни Румен Радев: Ще даде мандат на БСП! Другото е заиграване с ГЕРБ

/
/
/
84 Views

ДБ прави същото, което ние направихме във втория мандат. Хубавото е, че ние знаем, че имаме общи политики, приоритети, ценностна система, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“

Много бих се учудил ако президентът даде мандата на „Демократична България“, моето очакване е да го даде на БСП. Този коментар направи в парламентарните кулоари съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Причината да не вярва, че Румен Радев ще се спре на ДБ е, че държавният глава „има много големи разлики и различия във вижданията си“. „До скоро ги наричаше военнолюбци. Би било огромен завой ако направи това. Това е едно заиграване, което ГЕРБ се опитва да направи. Реално ще е с много малка вероятност“, коментира той шансовете на ДБ да реализират управленски мандат и с подкрепата на ГЕРБ.

„ДБ прави същото, което ние направихме във втория мандат. Хубавото е, че ние знаем, че имаме общи политики, приоритети, ценностна система. Във втория мандат видяхме, че по тези политики не само, че нямаше съгласие от ГЕРБ и много други партии, но нямаше и дебат. Нямаше критика и въпроси. Нито хората, нито приоритетите са се променили. Не мога да очаквам от едни и същи хора, с едни и същи приоритети различни действия, освен ако няма някаква шизофрения при тях“, коментира той.

Advertisement

„Аз и ПП подкрепяме ДБ в политиките и ценностите, те са общи. Бих се учудил много ако има различно действие от другите партии“, категоричен е Кирил Петков.

Източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text