img

Чорбанов със саблен удар: Имунитетът след ваксинация е изключително краткотраен

/
/
/
767 Views

Ковид кризата, за и против „зелените сертификати“, видове тестове и практики в Европа и света.

Тези теми коментира проф. Андрей Чорбанов, кандидат-депутат от ИТН пред NOVA

„Аз не съм ваксиниран, а ваксинацията трябва да бъде доброволна. Категорично не одобрявам зеления сертификат. Според Европейските норми хората с антитела не трябва да имат сертификат, но според националните, хора, които са се срещали с вируса, би следвало с това да може да бъде установено.

Науката е дала отговор на този въпрос, но тестът не се нарича за антитела, а се нарича Т-клетъчен имунитет. Има антитела, които вършат работа по отношение на вируса, има и такива, които нямат директно отношение към вируса. Т-клетъчният имунитет се прави вече в много държави.“, заяви експертът.

„Имаме примери в Западна Европа, където училищата не затвориха дори и когато държавите бяха затворени. Пораженията върху училищата и учениците са най-големи. Здравето е най-важното, но когато мерките са насочени към правилната посока. Имаше коренно противоположни послания в рамките на две седмици от държавните органи, по този начин няма как хората да бъдат убедени в своите действия. Най-основният проблем беше подходът и начинът, по който беше информирано населението“, коментира още той.

„Изключително краткотраен е като ефект имунитетът след ваксинация. Много от стандартните ваксини, които работят, е нужно само една доза от тях. В световните научни данни се говори за това, че имунният отговор много бързо пада и се налага постоянна бустерна доза„, каза още имунологът.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text