img

Цветанов лично нанесе унищожителния удар на бившия си шеф Бойко Борисов! Ето какво разкри за Божков

/
/
/
1133 Views

Бившият зам.-председател на ГЕРБ и дясна ръка на лидера Бойко Борисов Цветан Цветанов не се е чул с него, след като е видял ареста му по медиите. Откак е напуснал партията Цветанов не се е чувал с Борисов. Това разказа той пред БТВ днес.

Цветанов анализира ареста на лидера на ГЕРБ – той смята, че не е използвана прекомерна сила, арестът е грешка, но е имало голяма показност. Той коментира обвиненията – от 2019 г, рекет към Васил Божков. „Грешката е в МВР, когато се върви към такъв арест – трябва да имаш доказателства и трябва да работиш с прокуратурата и да поискаш 72 ч мярка. Видя се съдебното решение, позицията на прокуратурата, която показва, че днес в България единственото водещо в политическия живот на страната е омразата. Трябва да има ревизия на правителството на Борисов 3, но не по този начин, а с доказателства, категоричен е Цветанов.

Не изпускай тези оферти:

 

Остава загадка как пиарката на Бойко Борисов – Севдалина Арнаудова е правила ежемесечни срещи с Васил Божков, коментира още той. Самият Цветанов коментира, че през цялото време в ГЕРБ не е посещавал Васил Божков. Всичко, което говори бизнесменът, трябва да бъде изяснено, поиска той. За Борисов и Божков Цветанов знае, че са имали комуникация, виждал го да излиза от резиденцията в Банкя, и в Столичната община, и в Министерски съвет.

 

Рекет от ръководството на ГЕРБ Цветанов не е виждал – стана ясно от думите му. Той уточни, че към законите за хазарта има отношение само председателят на водещата комисия – в случая на бюджетната Менда Стоянова, но тя е проверена и нищо не е открито спрямо нея.

След 2013 г ефективност в борбата с корупцията няма, категоричен е Цветан Цветанов. До ден-днешен не си обяснява защо Кирил Петков все още не сменя борда на „Булгартрансгаз“ заради Турски поток. В момента той говори в Брюксел за корупционната схема там, но не е предприел действия, което значи, че имаме продължение от всичко, което се случва в последния мандат на Борисов, обясни той. Цветанов поиска премиерът Петков да види договора, подписан през последните дни в МС (меморандум в енергетиката с американски фирми), защото смята, че там има „руски пари“.

Относно „Апартаментгейт“ – Цветанов отрича да е имало корупция, той напуснал всички постове, за да не се петни името му – за него това е удобната тема, засегнала КПКОНПИ, ВКС, но кой от тях напусна, попита той.

По въпроса за неговите зрелищни акции по време на неговия мандат в МВР – той призна, че е имало грешка в публичността, но са спасени много човешки животи.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text