img

Украйна е във война, но с по-ниски цени от България

/
/
/
405 Views

Украйна е във война, но с по-ниски цени на основни стоки в сравнение с България. Доходите на украинците, до преди месец, значително надвишаваха тези на средностатистическия българин. Първоначално имаше дефицит на горива, но той вече е компенсиран.

„До началото на войната беше по-скъпо. Сега е малко по-евтино и приемливо. Що се отнася до бензина. Дизелът и газа са по-скъпи„, споделят местните.

Не изпускай тези оферти:

 

Високата, според украинците, цена на дизела, се формира като такава, поради факта, че военната техника използва този вид гориво.

 

Една от бензиностанциите в града поддържат най-високи цени на горивата. Над 37 гривни струва дизеловото гориво.

„Цената е нормална и търпима. Зареждам бензин за тази Жигула. Преди време цената му беше висока, но сега е добра„, коментират още жителите.

Правим проверка и масовите супермаркети. Първо за цената на олиото и хляба. Тази жена пазарува от по-висок ценови клас основни продукти.

„Нормални цени. Добри цени, както си бяха така и останаха. На олиото е около 68 гривни. А хляб? Аз купувам хляб от 30 гривни, но има по 20, 17 гривни. Цената е без промяна„, казват още те.

Олио може да се намери и на цена от 46 гривни, което е около 2 лева и 80 стотинки. Хлябът е от 60 стотинки до лев и шейсет. Този стандарт се запазва при всички продукти от потребителската кошница. /Нова телевизия

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text