img

Трябва да го знаете: Кога каква годишнина се празнува – златна, сребърна, дървена, бронзова, памучна, кожена

/
/
/
791 Views

Годишнината от сключването на брак или от началото на една връзка е специален ден.

Отбелязването му по уникален начин превръща всяка следваща година съответната дата в нов празник и така е още от Средновековието, откогато датира традицията да се влага различен смисъл на всяка годишнина от сватбата. Двойките са си разменяли подаръци от материал, който символизира любовта в съответната годишнина – от най-мекия до най-твърдия.

1 година: хартиена сватба

Първата една година от брака е най-деликатният момент, когато двойките напасват характери, навици и се адаптират към новата ситуация на женени/омъжени хора. Всичко тогава изглежда по-крехко, затова и годишнината е наречена на тънката хартия. Хубава книга би била чудесен подарък!

2 години: памучна сватба

Мекият памучен плат символизира нежната обич между младата двойка. Проявете въображение и подарете каквото ви се хареса от памучна материя.

3 години: кожена сватба

Любовта на двамата укрепва с времето и нейната сила е олицетворена от кожата. Всеки кожен аксесоар би свършил идеална работа!

4 години: ленена сватба

Вярвате или не, но ленът е по-здрава материя от кожата, просто чудесна за горещите месеци, защото изолира и държи хладно и проветриво. Пожелайте си красива ленена рокля!

5 години: дървена сватба

Пет години брак – отбележете този макар и малък юбилей гордо и подобаващо! Дървено бижу, сувенир или мебел за семейния интериор – все добър избор.

6 години: желязна сватба

Издържливият метал е подходящ символ за тази годишнина – означава, че сте устояли на много семейни бури и различни препятствия.

7 години: вълнена сватба

Казват, че 7-ата година е преломна и много връзки се разтрогват именно тогава, но щом сте още заедно, празнувайте една плътна, топла, уютна и щастлива годишнина!

8 години: бронзова сватба

Този метал е много актуален и в модата при бижутата, и в обзавеждането, така че имате голям избор от подарък, изработен от него.

9 години: глинена сватба

Ваза за цветя, направена ръчно от вас? Или може би козметика за лице с глина или разхубавяваща терапия с глина за цяло тяло?

10 години: алуминиева сватба

Първото ви десетилетие заедно! На тази кръгла годишнина, освен да се отдадете на красивите си общи спомени и преживявания, може да си споделите и желания

Стоманена, кристална, диамантена… Изброяваме всички, за да спазвате древната традиция и да си разменяте уникални подаръци

Отбелязването на всяка годишнина от сключването на брак, или от началото на една връзка по специален начин е средновековна традиция, жива и до днес – двойките да си разменят подаръци от материал, който символизира любовта в съответната година – от най-мекия до най-здравия. Тук можете да видите значенията на първите 10 годишнини.

11 години: стоманена сватба

Увековечете началото на второто си общо семейно десетилетие с бижу от този силен и издръжлив на всичко метал – стоманата.

12 години: копринена сватба

Нежната и изтънчена коприна символизира гладкото съжителство, подарете си фишу от естествена коприна за празничната годишнина.

13 години: дантелена сватба

Ефирната дантела е пленителна и в класическия подарък – бельо, и в по-специални аксесоари и тоалети.

14 години: слонова кост

Един от най-елегантните цветове – слонова кост е добър избор каквото и да си подарите, а в момента най-актуален е в рамките на тъмните слънчеви очила.

15 години: кристална сватба

Цветни или прозрачни, техните лъчи олицетворяват радостта от брака. А съществуват толкова стилни бижута с кристали…

16 години: бръшлянова сватба

Растението бръшлян символизира дълготрайната лоялност. Стои красиво дори да е в саксия, но може да проявите фантазия и да декорирате с него дома или градината.

17 години: многогодишен шибой

Подарите ли си това цвете, все едно се уверявате за сетен път във вярност и единство.

18 години: кварцова сватба

Кварцът – най-разпространеният скъпоценен камък в света, казват, притежава свойството да усилва любовта, да подобрява взаимоотношенията и да допринася за хармонията в двойката. Пръстен с кварц е добра идея за подарък.

19 години: орлови нокти

Украсете дома си с тънкото пълзящо растение орлови нокти . То е символ на добротата, приятелството и вечната, безусловна любов. През деветнадесети век, на цветето орлови нокти са придавали значение на вечна любов.

20 години: порцеланова сватба

Все едно беше вчера, а сте женени от толкова много време. Заобиколени от деца и/или внуци, поднесете празничната вечеря в нов порцеланов сервиз за хранене.

25 години: сребърна сватба

Това е една от годишнините, която обикновено се отбелязва с голямо семейно тържество. Защо не подновите съдържанието на кутийката си със скъпоценности с нови сребърни бижута?

30 години: перлена сватба

Перлата е символ на доброта, лоялност и справедливост, също на невинност, скромност и душевна чистота. Перлена огърлица пък е класика!

35 години: коралова сватба

Този, който носи украшение от корал, ще се радва истински на живота, гласи средновековно поверие.

40 години: рубинена сватба

Половината ви живот премина съвместно! Рубинът: символ на дълбока страст и любов, е капризен скъпоценен камък, но и много изискан – позволете си го – това е грандиозен юбилей!

45 години: сапфирена сватба

Искреност и доверие – това олицетворява синкавия сапфир, а когато го носите под форма на бижу, ще подчертава вашата женственост и достолепност.

50 години: златна сватба

Най-щастливата годишнина, отбелязваща половин век заедно! Този юбилей е нещо наистина много специално, затова на него просто трябва да носите бижу от най-благородния метал.

60 години: диамантена сватба

Вероятно сте сключили брак твърде млади, но е факт, че диамантения юбилей е от чудесата в живота – има ли по-подходящ момент да се украсите с най-твърдия и най-ценен камък в бижутерията?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text