img

Този път премиерът Кирил Петков успя да вбеси страховития Путин, ето с какво заплашиха България

/
/
/
1144 Views

Обърнахме внимание на недипломатичния, остър и груб коментар от главата на българското правителство спрямо Президента на Руската Федерация Владимир Путин в контекста на реализацията на проекта по разширяване на българската газопреносна мрежа, продължението на газопровода „Турски поток“ в Република България.

Това написаха от посолството на Руската федерация у нас, след като премиерът Кирил Петков определи тръбата като корупционен инструмент.

Не изпускай тези оферти:

 

„Тръбопроводът стана най-големият инфраструктурен проект в България от 1974 г. (последен обект от този мащаб е АЕЦ „Козлодуй“, изграден от съветската компания „Топлоелектропроект“ съвместно с българската „Енергопроект“). Вместо елементарна благодарност за бързо и успешно реализиране на проекта, който е не само взаимноизгоден за нашите страни, но и е съдействал значително за засилване на енергийната сигурност в Югоизточна Европа и диверсификация на доставките на енергоносители, чуваме само безпочвени нападки“, пишат от посолството.

 

Преди ден премиерът Кирил Петков, по време на разговора си с американския президент Джо Байдън, каза, че е „… дадох примера за „Турски поток“, където е факт, че 3 млрд. лв. бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме и явно джиповете на (строителя) „Аркад“ се намериха в къщи като на (пиара на ГЕРБ) г-жа Арнаудова. Точно това е инструментът, работиш с политическата вихрушка, ако си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои проекти и го работиш през корупция.“

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text