img

Тежки новини сполетяха любимия на Илиана Раева – Наско Сираков

/
/
/
957 Views

Само преди няколко дни „синя“ България си отдъхна след новината на БФС, че Левски е взел лиценз за новия сезон. „Мач Телеграф“ обаче научи, че той може да бъде отнет заради жестоката финансова криза на „Герена“. Към момента всички футболисти, треньорите, обслужващият персонал и служителите на клуба имат да взимат по няколко заплати. Те не са сезирали компетентните органи за това, защото са получили уверение, че ще получат дължимото накуп, когато кандидатът за акциите на Левски Джоузеф Диксън направи първите крачки към придобиване на клуба.

Една от тези крачки е показването на документ, че британецът може да разполага с 200 000 000 долара, обещани му от американски фондове, които да вложи на „Герена“. Другата е изплащането на 3 500 000 долара като капаро преди да придобие акциите. Настоящият собственик на Левски Наско Сираков е обяснил в клуба, че именно с тези 3 500 000 ще погаси дълговете си към футболистите и служителите, както и тези към държавата, които също се трупат. Той продължава да вярва, че това наистина ще се случи. На „Герена“ обаче оптимистите не са много.

Реално Сираков няма План „Б“ за излизане от ситуацията. Той няма откъде да намери натрупаната във вид на дългове към футболисти сума, ако Диксън не изпълни обещанието си.

„Лицензионната комисия към Българския футболен съюз информира футболната общественост, че след серия от заседания, проведени през месец май т.г., на които подробно бе оценено изпълнението на минималните изискуеми критерии за получаване на лиценз за участие в Европейските клубни турнири на УЕФА, както и за участие в Първа професионална лига за сезон 2021/2022 г., бяха издадени лицензи на следните клубове“, написа БФС на 1 юни, вкарвайки Левски в списъка. Левски обаче ще остане без необходимия минимум професионални футболисти, ако не успее да покрие огромните си дългове към настоящите си играчи в най-кратки срокове. Отделно клубът дължи доста пари и на бивши футболисти, които плашат с дела във ФИФА.

Ако Левски се окаже без лиценз, вероятно клубът ще играе в Трета лига през новия сезон.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text