img

Тайната любов на Алина Кабаева и Путин

/
/
/
292 Views

Красивата, талантлива и носителка на златен олимпийски медал, днес 38-годишна Алина Кабаева се смяташе за най-бляскавата и най-желана жена в Москва.

Не изпускай тези оферти:

 

Днес обаче тя носи далеч по-нежелания прякор – „рускинята Ева Браун“. Кабаева е бивша гимнастичка, която стана политик, член на партията на Путин „Единна Русия“ и за която мнозина смятат, че е приятелка или може би дори съпруга на руския президент Владимир Путин

 

Говори се, че има цели четири деца от него, въпреки че Кремъл многократно отрече съобщенията за каквато и да е връзка между двамата, съобщава The Telegraph.

Докато Путин извършва нарастващи престъпления в Украйна , Кабаева и децата й са скрити в планинска хижа в Швейцария, изправени пред нарастващи искания да бъдат върнати в Русия.

„Време е да съберем отново Ева Браун с нейния фюрер“, гласи петиция до швейцарското правителство, подписана от близо 64 000 души, сравнявайки я с жената, която се омъжи за Адолф Хитлер в неговия берлински бункер ден преди падането на Берлин.

Противниците на Путин смятат, че Кабаева се крие близо до Лугано, тихо езерно градче, известно с прочутия си музей на шоколада, въпреки че няма доказателства той изобщо да се намира в Швейцария. Други съобщения я намират в подземен бункер в Сибирския Алтай. Разбира се, излишно е да се отбелязва, че фактите за личния живот на Путин са трудни за установяване. Известно е, че 69-годишният кремълски „цар“ се разведе с първата си съпруга Людмила Шкребнева, което беше потвърдено през 2014 г., шест години след като Кабаева беше романтично свързана с Путин за първи път.

„Имам личен живот, в който не позволявам на никого да се меси“, каза веднъж Путин. „Това трябва да се уважава“, добави той. Той също така разкритикува „тези, които с развеселените си носове и еротични фантазии се впиват в живота на други хора“.

Това обаче не повлия на потискането на слуховете, че Кабаева все още е тайната първа дама на Русия, платила 9,2 милиона евро за работата си по контрола на прокремълската медийна група National Media Group.

Елизабет Шимпфесл, старши преподавател в университета Астън и автор на „Богати руснаци: От олигарси до буржоазия“, казва, че е чула слухове, че „Владимир Путин и Алина живеят заедно в Кремъл“. Има много улики, които сочат към дългосрочната връзка между двамата и към историята на интереса на Путин към нея, която датира поне от 2008 г., а може би и много по-рано.

Тя е родена в Ташкент, Узбекистан през 1983 г., а бащата на Алина е професионален футболист, докато майка й играе баскетбол за националния отбор, но се говори, че е оставила корените си в миналото.

Съобщава се, че Кабаева започва да се занимава с художествена гимнастика, когато е на пет години, а родителите й я завеждат в Москва, където е приета от Ирина Винер, бивша треньорка от съветската епоха. На 13-годишна възраст тя започва да се състезава за Русия, като печели 14 медала на състезания от световна класа, 21 медала от европейски състезания и олимпийското злато през 2004 г. в Атина. Заради допинг тя беше лишена от световната титла, която спечели същата година през 2001 г.

Източник, който я познава, когато е била в началото на двадесетте, казва, че тя е живяла в „скромен и доста съветски“ апартамент близо до централния московски хиподрум, украсен с малки стъклени орнаменти, и я описва като „мило момиче“.

Самочувствието й очевидно е растяло в съответствие с успехите й като гимнастичка. Тя станала толкова популярна, че руска поп група записа песен за нея, наречена Алина. Тя също не била особено скромна по отношение на таланта си. „Да бъдеш звезда в гимнастиката не е просто умение“, казва тя в интервю. „Това също е въпрос на личност. Вижте ме. Не искам да бъда груба, но всеки иска да бъде като Алина Кабаева“.

Описвана като най-гъвкавата жена в Русия по отношение на гимнастиката, тя се оттегля от спорта след 2004 г., но се връща за кратко през 2007 г., когато нейните интереси и цели вече били твърдо фокусирани върху политиката. През същата година Кабаева беше избрана в Държавната дума като представител на партията „Единна Русия“ на Путин. Анонимната жена, която се цитира като източник, разговарял с „Телеграф“, я е видяла за последно през 2008 г., когато животът й изглежда се е променил драстично.

В някои съобщения се казва, че е била видяна да носи брачна халка и има твърдения, че тя и Путин са се оженили в Иверския манастир на хълмовете Валдай между Москва и Санкт Петербург. Говори се, че има син от него, наречен Дима на един от близките приятели на президента, след това дъщеря и след това близнаци, за които се твърди, че имат швейцарски паспорти. През 2015 г. швейцарският таблоид Taurus съобщи, че Путин е отлетял за Швейцария, за да бъде с Кабаева, докато е раждал в частна клиника в Сант’Ани близо до Лугано, въпреки че говорителят на Путин настоя, че „информацията за раждането на дете, чийто баща е Владимир Путин, не съвпадат с реалността.“

Посочва се също, че близнаците са родени през 2018 г., след което Кабаева изчезна от общественото поле за почти три години . Тя беше видяна отново миналия август, когато се появи по държавен телевизионен канал, за да критикува съдиите в Токио, които отнеха златото в художествената гимнастика на руската звезда Дина Аверина.

През декември, когато напрежението между Русия и Украйна ескалира, беше съобщено, че тя е видяна да танцува на парти в московския ресторант „Восход“, недалеч от Кремъл, сияеща в лъскава златиста рокля. Партито последва международен турнир по художествена гимнастика, наречен Divine Grace, който тя организира сама. В съответствие със статута на съпругата на Путин, се твърди, че разполага с автопарк от лимузини и посещава московско кафене, заобиколена от охрана, въоръжена с картечници.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text