img

Тайната забрана на Ванга към Лили Иванова, която примата спазва до ден днешен (Снимки):

/
/
/
866 Views

Лили Иванова , която на 24 април отбеляза 82-рия си рожден ден, открай време е известна в музикалните среди с желязната си дисциплина и перфекционизъм на сцената и извън нея. Именно заради това с достойнство носи короната на „примата“ на българската естрада.

Лили просто не знае почивка.

Това е съдбата, която й предрича пророчицата Ванга – че ще пее до края на живота си.

Всеки ден Лили прекарва часове в упражнения на гласа си, за да го поддържа. Какви точно са те, примата пази в тайна. Изпълнителката съчетава това със стриктен хранителен режим и гимнастика, които поддържат перфектната й форма и младежки вид, пише „България днес“.

 

За втора поредна година личният празник на певицата с диплома за медицинска сестра преминава под знака на пандемията. Коронавирусът обърка плановете на Иванова за миналото лято. Тя бе една от последните звезди, които отмениха концертите си, и премести голямото си национално турне за този летен сезон. Въпреки това Лили не разочарова безбройните си почитатели и издаде записи от концертите си в зала „Олимпия“ и „Арена Армеец“ като коледен подарък. Пандемията по никакъв начин не повлиява на живота на примата, категорична е самата тя. Лили никога не се оплаква и не мрънка. Посочва своето търпение като едно от най-силните си качества.

Звездата на Лили Иванова изгрява през 1961 г. и до днес не спира да блести. Непрекъсната концертна дейност, нови песни, албуми, фотосесии – превърналата се в легенда певица никога не спира да утвърждава своето първо място сред най-добрите. Признава, че най-голямата битка, която води в живота си, е с времето. Не може да си позволи да изостане, да не бъде актуална. Лили винаги разчита на себе си, организира сама изявите си. Така ще бъде отговорна само тя, ако нещо се обърка. До ден днешен това не се е случило.

Лили Иванова с Калоянчев

С големия актьор Георги Калоянчев

Лили Иванова твърди, че поредица от малки знаци са я подтикнали към това да пожелае да се занимава сериозно с пеене. Единият е случайно дочут разговор между бъдещия й съпруг и негов колега, че тя има талант и би могла да добие известност и пари от музиката. Друг знак е окуражаващо предсказание на ръка от възрастна циганка. Трети знак е силното впечатление от изпълнението на песента „Камино“ от певицата Ирина Чмихова на концерт в читалището в Кубрат. Изпълнителката научава, че за да може да се занимава сериозно с музика, й е нужна т. нар. „категория“ (документ, удостоверяващ изпълнителски умения), поради което започва за около две седмици да пее в цигански оркестър, свирещ в ресторант в Кубрат, а след това на прослушване от комисия в Русе получава „трета категория“ за певица. По това време Лили осъзнава, че има глас за сцена, което й дава увереност да потърси професионално развитие в София. Родителите й в началото не са съгласни, но младата изпълнителка решава да не се отказва от целта си – нещо, което прави и до днес.

Казва, че никога не е била от „любимките“ на Тодор Живков за разлика от свои колежки. Животът й не се променя драстично след идването на демокрацията. Лили продължава да си върши работата – да пее. Така успява да се задържи в челните места в класациите вече 60 години и няма никакво намерение да се оттегля от сцената.

Лили Иванова с Тодор Колев

С Тодор Колев няколко пъти пеят в дует

Обвинявана често за своя „тежък харакер“, певицата не прави компромиси с обкръжението си. Не обича шумни компании и купони, не търпи предатели и подмазвачи. Винаги е уважавала колегите си, а повечето от тях й отвръщат със същото. Родената в Кубрат певица от баба си е научила да не е отмъстителна и никога да не затваря завинаги вратите зад себе си. Самотата не й пречи, категорична е тя. Никога не се е чувствала самотна. Обграден от хора, които тя самата е избрала и им има пълно доверие. Баба Ванга й казва, че трябва да е сама след концертите, защото публиката ще взима енергията й.

Лили Иванова с Васил Найденов

Лили и Кеца са приятели от години

Любовта не липсва в живота на Лили. Първият й съпруг е и първото й гадже от Кубрат – д-р Палов, с когото живеят заедно малко повече от година. За втория си съпруг – пианиста Иван Пеев, Лили казва, че е най-голямата й любов – от пръв поглед. Третият брак на Иванова е с Янчо Таков – син на члена на Политбюро на ЦК на БКП Пеко Таков. Шестнадесет години Лили живее с музиканта Асен Гаргов, който е и нейна дуетна половинка. Той пише песни за нея, най-популярната сред тя е „Детелини“.

Лили  Иванова млада

Лили звезда вече 60 години

Въпреки че Лили Иванова е една от най-големите звезди у нас, „звездеенето“ е далеч от нейната същност. Никога не се е смятала за такава, никога не е парадирала с това, че е Лили Иванова. Казва, че работи за публиката и само тя е тази, която може да я оцени. А тя я цени високо вече 60 години.

Пожелаваме й здраве и още дълго да е на сцената!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text