img

Съпруга брои 15 бона кеш, за да стане полицай мъжът ѝ в Кърджали

/
/
/
650 Views

Кърджалийка предлага услугите си на своя позната: „Ще уредя мъжа ти на работа в полицията, а Т. ще помага с гледаческите й сили“. Цената – 15 000 лева, rodopi24.

„Бяхме измамени от Б. А. и гледачката на Бели вир Т. О., които ни завлякоха с 15 000 лева. Действат заедно, като внимателно си подбират жертвите“, твърди измамената, която е подала жалба в прокуратурата.

 

 

Всичко започва през декември 2020 година. „Б. ни предложи да уреди съпруга ми в МВР. Двете с ясновидката бяха толкова убедителни, сякаш са правели това десетки пъти, че се подлъгахме. Б. е наша семейна позната, докато при Т. сме ходили да ни гледа“, разказва ужилената.

Б. си предложила услугите при една от случайните им срещи. „Преди време й бях казала, че мъжът ми ще се явява на изпити и тя вече е оплела мрежата за измамата. Беше категорична, че без връзки няма как да се постъпи в полицията. Буквално каза: „Аз имам силни хора в полицията и срещу 15 бона ще го уредим, а кака Т. ще помогне там с магия или баене“. Звучеше много убедителна – той ще влезе в системата на МВР“, продължава разказа си тя.

 

Младият мъж участва в конкурса за заемане на свободните позиции в полицията. „Той се явяваше на изпитите, стигна и до психотеста, но накрая разбрахме, че е скъсан. Тогава ни „светна“, че сме били жертва на голяма измама.

Ако беше преминал всички тестове, мъжът ми щеше да стане полицай със собствени сили, и тогава вероятно тези двете щяха да се хвалят колко голяма работа са, но сега са големи измамнички“, продължава разказа си съпругата на провалилия се кандидат за полицай.

Б., която е получила парите, в момента е в Германия. Гледачката е тук, но казва, че пари е взимала Б. и трябва от нея да се искат.

„Пуснахме жалба в прокуратурата, чакаме развитие по нея. Б. е в Щутгарт, свързахме се по телефона. Постоянно се поставят някакви срокове за връщане на парите, но времето минава, а резултат няма“, посочва измамената.

Припомняме, че през 2012 година в Кърджали гръмна скандал с назначаване на лица в полицията срещу заплащане. Тогава бе арестуван тиловак, който срещу определена сума уреждал полицейски позиции на кандидати, които се проваляли на тестовете за интелигентност.

Именно тогава в пространството се завъртя сумата от 15 000 лева – цената за постъпване в органите на реда без издържани тестове. Междувременно 4-мата мъже, които бяха дали пари на бившия началник, се изметнаха от показанията си, обяснявайки, че покривали старите си борчове, които получили от въпросното лице. Обвиняемият спечели делото и дори получи обезщетение.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text