img

Само преди 2 мин президентът Радев стъписа цял свят с прогнозата си за Украйна, много лошо

/
/
/
776 Views

По думите му към момента няма пряка заплаха за сигурността на България

„Видно е, че Русия ще спечели тази война, но тя много трудно ще спечели мира. С агресия не се печели. Затова е наша отговорност да направим всичко възможно по-бързо да се възстановят мирът и дипломатическите отношения. Санкциите за руската държава се взеха с консенсус днес на Съвета на ЕС и те никак не са леки. Техният ефект ще се усети с течение на времето и ще има сериозни отражения върху нашия икономически живот”. Това заяви президентът Румен Радев след Срещата на високо равнище във формат Б9.

„Българското правителство ще предприеме мерки, както преди години, когато в наши военни болници и профилактични рехабилитационни центрове се лекуваха ранени украински войници”, каза той.

 

 

По думите му към момента няма пряка заплаха за сигурността на България.

„Средата за сигурност в Европа може да се промени много бързо. Нестабилността, в която се въвлече нашият район, ще има дългосрочни последствия”, категоричен е президентът.

По думите му НАТО, като колективен орган за сигурност, има свои ясни принципи и правни норми. И допълни, че България оказва хуманитарна помощ както на сънародниците ни в Украйна, така и на самите украинци. Президентът обяви, че към 19.00 ч. в петък у нас са пристигнали първите два автобуса от Одеса.

Припомняме, че в рамките на международния форум, който се проведе днес, участваха България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text