img

Русия готви въздушен удар по храма „Света София“ !?

/
/
/
573 Views

Руските окупационни войски подготвят въздушен удар по Света София. Това съобщиха от пресслужбата на УГКЦ.

„Получихме информация, че руските войски подготвят въздушен удар по най-важната светиня на украинския народ – Света София в Киев. Негово Блаженство Святослав, Глава и Отец на УГКЦ, призовава всички християни да се молят за духовната светиня на славянските народи и призовава агресора да се въздържа от този ужасен акт на вандализъм. Нека Света София – Божията мъдрост, просвети онези, които са планирали да извършат това престъпление“, се казва в съобщението.

Министърът на културата Александър Ткаченко обръща внимание на факта, че преди час Министерството на отбраната на Руската федерация обяви намерението си да бомбардира „обекти на Службата за сигурност на Украйна“ в центъра на Киев.

„Тези престъпни намерения представляват заплаха както за хората, така и за светините на Киев. На няколко десетки метра от обявената цел на бомбардировките се намира „Света София“ с мозайки и стенописи от 11 век. Тази уникална архитектурна забележителност е включена в списък на обектите на световното наследство. Всяка повреда или унищожаване на катедралата, причинено от Русия, ще се превърне в непоправима загуба за цялото човечество“, твърди министърът.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text