img

Румен Радев: Не американците, а руснаците умряха за България, запомнете го!

/
/
/
1449 Views

Румен Радев припомни на кого дължим свободата си днес!

Президентът Румен Радев не пропусна да отбележи днешния паметен празник. Днес честваме 144 години от победата на връх Шипка в Руско-турската освободителна война.

Държавният глава присъства лично на тържеството и отправи силни думи по случая. Той за пореден път показа на българите, че е важно да помнят славната си история.

“Шипка е огромен подвиг на българските опълченци и руските воини. Те заедно издържаха и извоюваха с кръвта си българската свобода. Тук се реши изходът на Руско-турската освободителна война” – каза ген. Радев.

Прави впечатление, че президентът не подминава с лека ръка намесата на руснаците на Шипка, както правят редица западноориентирани българи.

Освен това на Шипка са се били и воини от други националности, но само руснаците се споменават от президента, което е показателно, че той подхожда с огромна признателност към Русия.

Въпреки че напоследък е хулен много за близките си отношения със САЩ, Румен Радев в нито един момент не потъпка принципите си и не зачеркна ролята на Русия в българската история. Напротив, той се стреми да поддържа добри взаимоотношения и на изток, и на запад.

Така правеше и самият Тодор Живков, макар да управляваше във времето на Студената война.

Източник: Паралел 42

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text