img

Резил! Спипаха МВР-шефка да краде крем за 20 лева

/
/
/
532 Views

Шефката на “Икономическа полиция” в Областната дирекция на МВР в Пазарджик е била хваната да краде козметика в аптека в града. Неделка Преждарова е била заснета от охранителна камера как сваля опаковката на крем, която е маркирана с чип, а след това прибира тайно тубата в чантата си.

От магазина веднага подали сигнал, който стигнал до дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР и случаят е бил документиран.

Събрани са показания от служителите на аптеката, свалени са и записите от охранителните камери. Доказателства са били предадени на прокуратурата, но се оказало, че там не могат да образуват досъдебно производство, заради ниската цена на задигната стока – около 20 лв.

За случая е било уведомено и ръководството на пазарджишката дирекция на МВР, където вече е образувано дисциплинарно производство.

След скандала Преждарова е заплатила крема и е излязла в болнични. Тя най-вероятно ще бъде дисциплинарно уволнена за нарушаване на правилата и нормите на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и уронване престижа на службата, казаха нейни колеги.

Шефката на “Икономическа полиция” е добре позната в града. До 2008 г. е работила като учител по география и икономика в СОУ “Георги Брегов”, където е била изключително обичана от децата. През 2004 г. тя става обществен посредник (омбудсман) на Община Пазарджик.

След 8 месеца е сменена, като прави няколко публични отчета за дейността си пред медиите. По същото време Преждарова работи и като председател на Областния обществен съвет срещу корупцията с приемни в сградата на Областна администрация.

След като напуска училището, в което преподава, Преждарова започва работа в полицията като дознател. Минава през всички нива на системата на вътрешното ведомство – разузнавач и шеф на отдел. На 17 юни 2000 г. е повишена до началник на сектор “Икономическа полиция”. Тя многократно е награждавана за постигнати резултати, семейна е, с две деца.

 

Труд

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text