img

Разсекретиха новата Lada Vesta, ето как изглежда СНИМКИ

/
/
/
503 Views

АвтоВАЗ представи новата Lada Vesta, чието производство започва от рестайлинг модел в завода в Ижевск. При обявяването на събитието компанията заяви, че това е новото поколение на Vesta.

 

Lada Vesta беше пусната на пазара в Русия през 2015 г. и за седем години се е сдобила с широка гама от автомобили (семейството включва седан, крос седан, комби и крос комби).

Автомобилът получава нови предни крила, а оптиката на фаровете е напълно светодиодна. Подобрено е качеството на светлинния поток, а студената бяла светлина осигурява висок контраст при различни метеорологични условия. В задната част на автомобила има по-тесни светлини.

Дизайнът на радиаторната решетка на новото поколение Vesta се различава в зависимост от версията на автомобила. В стандартните версии той се пресича от два хромирани профила, които подобряват динамичния вид и визуално разширяват автомобила.

При версията Cross дизайнът на радиаторната решетка съответства на всъдеходния характер на автомобила. Логото на Lada също е увеличено.

Задната броня е със спортен дизайн, който се подчертава от две декоративни изпускателни тръби. Новият капак на багажника има две нови вертикални решетки, които визуално издължават автомобила и го правят да изглежда още по-хармоничен и пропорционален.

Що се отнася до интериора, той не е показан. По предварителна информация, топ версиите на модела вече разполагат с мултимедийна система с по-голям екран и разширена функционалност. Управлението на климатичната инсталация е изпълнено както в автомобилите Renault: три селектора с малки дисплеи, показващи настройките.

Очаква се Vesta да бъде първата серийна Lada с виртуално арматурно табло. Автомобилът трябва да има и напълно нов преден панел.

АвтоВАЗ все още не е разкрил двигателната гама, но в публикуваното по-рано типово одобрение на автомобила са посочени същите двигатели, които са били монтирани и на старата Vesta: Бензинови атмосферни агрегати ВАЗ 21129 (1,6 л, 106 к.с.), ВАЗ  21179 (1,8 л, 122 к.с.), както и френски двигател Renault H4M-HR16DE (1,6 л, 113 к.с.). Скоростните кутии също са същите – механична и с вариатор Jatco. /auto.blitz.bg

 

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text