img

Радев: Видно е, че Русия ще спечели тази война, но с агресия мир не се печели

/
/
/
430 Views

Президентът Румен Радев бе на работно посещение в Полша. Във Варшава той участва в срещата на високо равнище във формат Б-9. “Няма пряка военна заплаха за сигурността на България към момента“, заяви пред журналисти държавният глава.

“Виждате, че средата за сигурност в Европа може да се промени много бързо“, допълни президентът. “Затова и заедно с нас има изтребители, които охраняват заедно въздушното ни пространство, ще дойдат и такива от Нидерландия през април и май“, допълни Радев. Президентът подчерта, че там, където има дефицити от способности, те могат да бъдат запълнени от други съюзнически държави.

“Видно е, че Русия ще спечели тази война, но тя много трудно ще спечели мира. С агресия мир не се печели“, заяви президентът. Президентът заяви още, че следи евакуацията на български граждани от Украйна.

“Санкциите се взеха с консенсус днес на Съвета на ЕС и никак не са леки, техният ефект ще се усети с течение на времето и ще има сериозни отражения върху нашия икономически живот“, коментира президентът.

В рамките на международния форум участват България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша. Във фокуса са въпросите на сигурността на държавите членки от източния фланг на НАТО. Държавният глава ще участва и в онлайн срещата на НАТО, която е посветена на събитията в Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски призова именно формата Б-9 за помощ.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text