img

Проф. Игнатов: Живи сме благодарение на ваксините

/
/
/
664 Views

„Ние сме живи благодарение на ваксинирането“, каза проф. Сергей Игнатов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

По думите му трябва всеки човек да се замисли са собствения си живот и за този на хората около него. „Ходим по улиците и не виждаме този ефект на пандемията“, казва Игнатов, но в същото време умират хора.

„Ние сме живи благодарение на ваксините. Египет, например, до 1988 г. са били 42 млн. население. Сега са около 100 млн., защото решиха проблемите с детската смъртност именно с ваксинирането“, каза Игнатов.

Той коментира, че страната ни не е изключение за негативното отношение към ваксинациите.

„България е малка брънка от веригата на фалшивите новини и недоверието. Във Франция отношението към ваксините не е много положително“, казва той.

Според Игнатов у нас ваксинирането върви добре и даде пример с Литва, където живее от години.

„Там ваксинирането още е на ниво средно училище, но тук се ваксинирах като преподавател. Ваксинират се не просто преподавателите, а администрацията, охраната и всички желаещи служители в учебните заведения“, коментира Игнатов.

„Вчера поредният марсоход кацна на Червената планета и изпрати първите снимки. Понеже всички казват, че много бързо били направени ваксините – науката толкова бързо се развива в момента, че даже бавно бяха направени“, смята Игнатов.

Според проф. Игнатов малките деца са най-ощетени от ситуацията с коронавируса заради онлайн обучението. „Човек когато има перспективата на изминалия живот си казва една-две години, не съм се променил кой знае колко“, казва Игнатов.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text