img

Потресаващ случай: Спасиха от родителите му гладно и премръзнало бебе на 2 месеца

/
/
/
350 Views

Момиченцето било посиняло от студ и се деряло от глад, кърмата на майката секнала, семейството нямало пари за мляко

Потресаващ случай на отношение към новородено в семейството разтърси Благоевград. Полицията направи внезапна проверка в дома на двама млади родители на двумесечно бебе в сряда вечерта. Картината била потресаваща за полицаите.

Новороденото момиченце било недохранено и посиняло от студ, особено ръчичките и крачетата му. Дни наред то се късало от плач, защото било гладно. Това

направило впечатление на съседите и те потърсили съдействие

от държавните органи. Полицаите го завили добре и повикали линейка, която бързо закарала бебето в благоевградската болница.

Там детето вече е под постоянни медицински грижи. Засега изследванията на лекарите уточняват състоянието му и дали то няма някакви трайни увреждания от дните, прекарани в тежки условия. По-късно вчера от благоевградската болница потвърдиха, че детето вече е в добро състояние. Бебето е и под полицейска закрила и освен медиците за него се грижат и от отдел „Закрила на детето“, потвърди пред „Монитор“ Йорданка Шаркова, говорител на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Благоевград.

При разпитите на майката тя обяснила, че е кърмила бебето си, но кърмата й секнала. Така детето останало без храна, а за заместител или мляко

родителите нямали пари, защото били безработни.

Майката и бащата са отведени в полицията за разпити. Предстои заседание на социалните служби, на което ще бъде решена съдбата на момиченцето. Факт е обаче, че то не може да бъде върнато в средата, от която е извeдено. Майката и бащата обаче твърдели, че добре го гледат и не признават вината си. Те категорично отричали да са оставили детето си на произвола, но е факт мизерията в дома на семейството и ужасяващото състояние на новороденото. Полицията и Агенцията за закрила на детето продължават работата с родителите.

От местното поделение на Агенцията за закрила на детето не дадоха подробности за случая, защото законът не им позволявал да дават информация за деца. По непотвърдени данни обаче

двумесечното бебе е било буквално изоставено от родителите си.

Социалните служби ще заседават, за да решат каква ще бъде съдбата на 2-месечното дете, почти сигурно е, че то няма да бъде върнато в средата, от която е изведено. Вероятно ще му се търси приемно семейство, а такива има доста желаещи.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text