img

Постоянно се срамувах от напуканата кожа на краката си, докато не разбрах колко лесно мога да имам перфектни стъпала

/
/
/
579 Views

Кожата на краката е по-дебела в сравнение с останалата част от стъпалото, което означава, тя трябва да се хидратира по-често, за да се запази здрава и мека.
Когато кожата се изсуши прекомерно, тя се напуква, изглежда много неприятно и дори може да е болезнена на пипане.
Ако проблемът не е много сериозен и петите ви не са напукани почти до кръв, вместо да давате пари за скъпи терапии и кремове, можете първо да пробвате с тези домашни лекове за напуканите пети, пишат от dama.bg.
Ето няколко изпитани рецепти:

1. Аспирин
Счукайте 5-6 таблетки аспирин и ги смесете с лимонов сок и малко вода. След като получите паста, нанесете я върху напуканите места. Увийте мястото с топла кърпа и пъхнете крака в найлонов плик. След 10 минути изтъркайте петите с пемза.
2. Сода за хляб
Можете да накиснете краката си във вода със сода, но има и по-икономичен вариант – просто направете паста от сода и вода и я нанесете върху краката. Изчакайте 10-20 минути и отмийте. Ще са ви нужни няколко процедури.

3. Накиснете краката в чай
Направете си чай от лайка и вътре капнете няколко капки масло от чаено дърво. Изчакайте да поизстине малко, за да не се изгорите, и накиснете краката. Ако цветът оцвети кожата, просто измийте краката със сапун.
4. Царевично нишесте
Ако краката ви се потят, това всъщност може да задълбочи проблема, затова можете да сложите малко царевично нишесте между пръстите и върху стъпалото. То ще обере излишната влага.

5. Превръзка от оцет
Натопете парче памук в бял оцет и го прикрепете към напуканото място. После си сложете чорапи и го оставете за през нощта. На сутринта разтъркайте петите с пемза. Внимавайте да сложите оцет само на засегнатото място, а не върху нежната кожа.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text