img

Полицаи оставят жилетки за безплатно паркиране, но не им се размина

/
/
/
801 Views

Полицаи паркират безплатно в зелената зона на София с лес Служителите на реда използват жилетки, фуражки, палки и други полицейски атрибути, за да „оправдаят“ престоя на личните си автомобили, без да плащат за това.

От Центъра за градска мобилност обясняват, че са запознати с проблема, но отричат да толерират автомобилите с отличителни знаци. Твърдят, че ги санкционират, както всички останали.

Според зрител, подал сигнала, проблемът с неправомерното паркиране на автомобили, собственост на служители на полицията, е от години. Той многократно е изпращал сигнали до ЦГМ, но без особено голям резултат.

Проверка на място показва десетки автомобили, в които има уж случайно оставени служебни карти, палки, фуражки и жилетки. Оказва се, че голяма част от колите не са пуснали СМС, но след медийния интерес им е поставена скоба. Отделно е извикан и паяк, който да вдигне колите в нарушение.

На следващия ден разликата е осезаема и има много свободни места за паркиране, но все пак все още не липсват нарушители, опитали се да паркират, като поставят отличителен полицейски атрибут.

„Проблемът е, че в зелена зона има автомобили, които престояват повече от 4 часа чрез поставяне на отличителни знаци, което е злоупотреба със служебно положение и уронване престижа на институцията“, каза жителят на района Калин Тихолов пред БНТ.

От Центъра за градска мобилност твърдят, че контролът е непрекъснат и не толерират никого, независимо от служебното му положение.

„Аз не мога да отговарям защо полицейските служители поставят тези отличителни знаци, това не дава предимство при паркиране“, каза Емил Коларов от Централна градска мобилност.

Чрез системата на Центъра за градска мобилност проверяваме автомобил със светлоотразителна полицейска жилетка дали е платил за зона. Часът е вече 14.00, а по думите на Калин, колата е тук от сутринта. Оказва се, че няма пуснат СМС, но докато дойде автомобилът със скобите, СМС-ът се появява в системата.

Следващият нарушител обаче не успя да реагира и служителите на ЦГМ му поставиха наказателна скоба.

Жителите на района се надяват засиления контрол да продължи

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text