img

Политолог взриви БНР: На фона на поведението на ГЕРБ и Борисов, ПП-ДБ изглеждат несъстоятелни

/
/
/
118 Views

Ако има възможност за управление в този парламент, тя минава през разговорите, които текат в момента между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Това обясни пред БНР политологът Христо Панчугов.
„Разговорите на Борисов с другите партии не са истинска алтернатива. ГЕРБ не биха платили цената да направят коалиция с БСП и ДПС едновременно. Това да доведе до стабилно мнозинство. Как БСП пасва в тази сглобка? Така би се разрушила подкрепата на самите избиратели на ГЕРБ. Това са по-скоро опити за изнудване, а не истински обмислени алтернативи“.

Въпреки това, Панчугов призна, че изпитва затруднения да разбере какво се случва в преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„Или липсва план, или фокусът все по-видимо пада върху това да се измъкнат от тази ситуация. Много по-честно и по-бързо ще бъде, ако ясно заявят, че няма да се прави правителство. Всичко друго започва да изглежда като един пошъл театър“
Това поведение започва да тежи на ПП-ДБ, обясни политологът.

„Ако продължи, все по-малко хора ще имат доверие в ПП и ДБ. Те трябва да си дадат сметка. На фона на поведението на ГЕРБ и Бойко Борисов, те изглеждат все по-хаотични и несъстоятелни“.

Advertisement

Има продължение на стратегията на ГЕРБ, която видяхме в предишния парламент, посочи той.

„Тя е партията на Борисов да изглежда източник на стабилност в българската политика и да излезе от изолацията. Без ГЕРБ да са променили нещо в личния си състав или спрямо оценката за управлението си, те изглеждат много по-предвидим и стабилен партньор, отколкото бяха преди няколко месеца. Време е ПП и ДБ да намерят себе си и да решат какво искат да реализират. Колкото по-бързо вземат решение, толкова по-големи шансове имат да останат част от българската политика. Засега ГЕРБ печелят. Очевидно е, че от тази стратегия печели единствено и само тази партия“.

Източник: demokrat.bg

Материалът Политолог взриви БНР: На фона на поведението на ГЕРБ и Борисов, ПП-ДБ изглеждат несъстоятелни е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text