img

Подкрепата за Путин сред хора в България може да се обясни само с едно – това са робски души

/
/
/
6710 Views

Юлиян Попов, писател и журналист, бивш министър на околната среда и водите, Facebook:

„Подкрепата за Путин сред хора в България може да се обясни само с едно – това са робски души, които страдат от копнеж за подчинение и от дълбок комплекс за малоценност, който е придобил израза на гняв към всеки с чувство за достойнство. (Другото обяснение, разбира се, е патологична глупост.)

Няма как да имаш самочувствие, чувство за достойнство, готовност да решаваш собствената си съдба или елементарна увереност в себе си и да се възхищаваш или подкрепяш действията на Путин. Възхвалата на тираничната психопатия е желание да ти бъде отнета свободата. Това не е рядко срещана нагласа. Робската психика дава уют на онези, които не могат или не искат да поемат отговорност за себе си, било защото така са форматирани от деца, било заради тежки разочарования и злоба към успелия и свободния.

Хибридното промиване на мозъци може да работи само в робски физиологичен разтвор. Дали трябва да си обясняваме тази нагласа с комунистическо или османско наследство (и двете далеч не са преодоляни), дали ще търсим корените и в балканската душа, в провалите на демократичния преход, в някакви непреодоляни и несподелени вини (като “възродителния” процес, сътрудничеството с комунистическите служби) или в горчивината от бягството на 2 милиона от страната е трудно да кажем. Ако все пак разпознаем около себе си патологията на подобна нагласа, ще направим поне една първа стъпка към оздравяването си“.

1 Comments

  1. Ей глупак, робск е твоята глава . Явно си ограничен и неук нито на училище си ходил нито може да мислиш. Не може да има истински българин който да не подкрепя Русия ! Аз съм и ще бъда винаги за Путин и Русия .

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text