img

Пловдивчанин засне катаджийка и патрулка в нарушение и му се стъжни живота

/
/
/
6207 Views

Гневен пловдивчанин се свързал с Plovdiv24.bg, за да разкаже какво е преживял.

 

Изданието му дава думата: “Здравейте, днес станах свидетел на изключително грубо нарушение на закона за движение по пътищата от страна на служители на КАТ.

Ситуацията беше следната. Движех се по Асеновградско шосе в посока Асеновград. В колата ми светна сигнализация за спукана гума и трябваше да спра да видя какво се случва.

Преминах последния светофар непосредствено преди моста на Асеновградско шосе и спрях на разширението на спирката. Подчертавам – извън очертанието с двойна непрекъсната линия за бус лентата, а преди нея на прекъсната. Оглеждах гумите на колата си, когато се зададе патрулната кола на КАТ.

 

Не беше в специален режим, без включена каквато и да е сигнализация. Патрулката се качи на тротоара през пешеходната пътека и паркира върху спирката на самия тротоар.

Понеже минавам оттам често и също толкова често виждам паркирани върху спирката полицейски коли реших да снимам клип. Малко след мен друга бяла кола със син буркан, отново не в специален режим, спря пред мен, и то в очертанията на бус лентата с непрекъсната двойна линия. Хората от колата си купуваха банички от будката на спирката.

В момента, в който служителката на КАТ забеляза, че снимам, каза на колегата си да включи светлинната сигнализация. Очевидно се усети в какво нарушение са.

В момента, в който потеглих, моментално и целенасочено ме спряха същите нарушители от КАТ. С обяснение, че съм спрял на по-малко от 5 метра от кръстовището. На клипа се вижда, че са минимум 10 метра. Разстоянието не беше измерено по никакъв начин от служителите. Очевидно заяждане заради снимането ми. Представих всички поискани документи.

Попитах ги защо не са спрели също и колегите си, с които се поздравиха, след като си бяха купили баници. Отговор нямаше. Попитах ги защо са си паркирали колата върху спирката и аз може ли да направя същото.

Отговорът беше да си вляза в колата и там да седя, защото иначе щели да ме задържат за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Заяждането продължи с пълна проверка на оборудването на автомобила ми, аптечки, жилетки, пожарогасители… като се стигна до там, че трябваше да отворя кутията на триъгълника си, че да не би да била празна.

Проверката продължи с проверка на всички възможни светлини на колата ми. Нещо, което ми се случва за първи път от полицаи за 22 години шофиране и над 1,5 милиона километра. Явно не е рутинна проверка, а само когато бъдат заснети в нарушение.

Не бяха открити неизправности и липси в оборудването ми и ми беше съставен акт само за спиране на по-малко от 5 метра от кръстовището, което при молбата ми да бъде измерено се отговори “Ми в съда ще доказваш”…

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text