img

Паспортът на блока ще струва около 500 лева лева на апартамент, срока е до 2022 година

/
/
/
2772 Views

Сумата, която ще се плаща за издаването на технически паспорт ще бъде за обследването и издаването, а размерът ще се определя от големината на жилището.

До 2022 година всяка жилищна кооперация в страната трябва да има изготвен технически паспорт. Документът ще ни струва между 100 и 500 лв. на апартамент.

„Техническият паспорт е много важно нещо, всяка една сграда трябва да има такъв, остарелият жилищен фонд няма такива. Панелното строителство е такова, както и всички по-стари сгради, а почти всички сгради от новото строителство имат паспорт, защото законът го изисква“, това каза в ефира на Нова ТВ Александър Гърдев, управител на фирма за управление на етажната собственост.

Той допълни, че всяко едно нещо в имотите на собствениците трябва да бъде описано в този паспорт, както и промени, които са правени. Нужно е да се извърши обследване, за да се издаде технически паспорт, като целта е да излязат наяве нередности, които вероятно съществуват. „Всеки собственик има отговорност за собствения си имот и за общите части“, категоричен бе гостът.

За сумата, която ще се плаща за издаването на технически паспорт, Александър Гърдев каза, че тя ще бъде за обследването и издаването, а размерът ще се определя от големината на жилището.

Гърдев информира, че през през последните години много пъти се е отлагало това паспортизиране и сега е дошъл крайният срок, а на санираните сгради от 2015 година насам е издаден технически паспорт и те няма да има нужда да го правят повторно.

1 Comments

  1. Марияна Попова да си гледа живота и и да не обижда.
    Аз пия ракия и си правя туршия и не мисля ,че съм сган.
    Тя толкова е и певица

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text