img

Партия МИР изгони Кирил Петков: Ако наистина искате да помогнете на България, отидете си

/
/
/
398 Views

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) настоява за незабавната оставка на министър-председателя Кирил Петков. В позиция, изпратена до медиите, са изброени мотивите, сред които „национално предателство“ и „застрашаване на националната сигурност на България“, се казва в съобщение до медиите.

Не изпускай тези оферти:

 

Ето и пълния текст на позицията:

В понеделник министър-председателят Кирил Петков призова „всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари една заплата“. Нещо повече – премиерът открито апелира „да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси“.

 

В тази ситуация, от партия МИР призоваваме всеки български гражданин, който милее за България, да поиска незабавната оставка на премиера Петков!

Призивът на премиера Петков няма нищо общо със състраданието и солидарността! Българите доказахме и продължаваме да доказваме, че сме съпричастни към съдбата на бедстващите украински граждани. Наше морално и хуманно задължение е оказването на хуманитарно съдействие на потърсилите убежище от войната невинни бежанци.

Когато, обаче, министър-председателят апелира да помогнем на Украйна за закупуване на боеприпаси, имаме прецедент – български премиер, който застрашава националната сигурност, здравето и сигурността на собствения си народ! Поредният опит на Кирил Петков и неговото правителство България да бъде въвлечена във война трябва да даде ясен сигнал на трезвомислещите български граждани; на мислещите за доброто на страната ни политици – начело на държавата ни стоят хора, чиито действия са подчинени на чужд, драматично разминаващ се с българския, интерес!

Търпеливо изчакахме премиерът да се сети, че българските граждани ежедневно се сблъскват с бича на бедността; че българските деца, майки, хора в неравностойно положение и пенсионери му дадоха кредит на доверие, докато той продължава да демонстрира всякаква липса на връзка с реалността.

Вместо това, министър-председателят призова най-бедните граждани в ЕС да дарят месечната си издръжка на чуждо правителство – „ако наистина искат да помогнат на Украйна“.

Г-н Петков, мир не се постига чрез съучастничество в разрастването на тази безумна война! Обяснете на българските граждани колко жертви ще понесем, ако ви оставим да ни въвлечете във война!

Нашата национална кауза, г-н Петков, се нарича МИР. Затова, ако наистина искате да помогнете на България, отидете си с мир!

#ОставкаКирилПетков

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text