img

Откриха мъртва млада жена, след като полицията игнорирала 7 сигнала

/
/
/
945 Views

Млада жена е била тормозена и умъртвена от бившия си приятел, след като полицията не отговорила на седем нейни обаждания, пише “Дейли Стар”.
23-годишната Вера Пехтелева починала, след като била удушена с метална връв по време на брутално 3-часово изтезание от бившия си Владислав Канис в неговия апартамент в Кемерово, Сибир, Русия.

Разследването показва, че тя е събирала принадлежностите си от апартамента на 24-годишния мъж, след като двамата са сложили край на връзката си. Тогава той я заключил и започнал да я тормози, блъскайки главата ѝ в стената.

Полицията твърди, че тя има 56 рани, включително прободни и фрактури.

Загрижени съседи звънели в полицията цели 7 пъти, докато слушали как момичето крещи и моли за помощ, но обажданията им били игнорирани с мотив, че това е просто битов скандал.

Живущи в същата сграда разказват, че Вера няколко пъти е напускала дома на любимия си, но той винаги я спирал. След като се свързали с полицията, съседите на Владислав открили безжизненото ѝ тяло, след като отворили вратата с лост.

Майката на Вера Оксана Пехтелева призовава за справедливост срещу двама полицаи, майор Михаил Балашов и капитан Дмитрий Тарицин.

Тя отхвърли първоначалния обвинителен акт, в който се твърди, че дъщеря ѝ е била „ударена четири пъти и удушена“, въпреки че съдебните експерти твърдят, че е претърпяла 56 отделни наранявания.

Тя добави, че „изтезанията и подигравките“ по време на тормоза върху дъщеря ѝ „изобщо не са били взети под внимание“.

Кампанията ѝ за действие е подкрепена от руската певица и модел Валерия, която е бивша жертва на домашно насилие.

„Това отношение към домашното насилие вече се превърна в норма в Русия. Държавата продължава да разглежда домашното насилие не като престъпление, а като вековна традиция в руското семейство, в която не бива да се намесва”, заяви известната руска активистка Алена Попова.

След най – новите промени в руската Дума, депутатите приеха, че домашното насилие над жени и деца не е престъпление и извъшителят подлежи само на санкция изразяваща се в парична глоба в резултат на което убийствата на жени и деца започва да е масово явление. /БЛИЦ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text