img

Отблокиране на седалищния нерв по два начина-И аз имах този проблем, докато не опитах и сега се движа свободно

/
/
/
882 Views

Седалищният нерв е най-големият от всички нерви в тялото ни. Започвайки от областта на лумбосакралния сплит, неговите влакна преминават през целия крак, осигурявайки неговата инервация. 

В това отношение притискането на седалищния нерв е адски болезнено и причинява дискомфорт.

За щастие има специални упражнения, които могат да ви освободят от болката. Ще ви разкажем за двете най-ефективни упражнения, с помощта на които лесно можете да отключите седалищния нерв.

Упражнения за седалищния нерв по съвет на ТРГ

УПРАЖНЕНИЕ НОМЕР 1

Застанете върху равна повърхност. Наведете крака си.
Хванете сгънатия крак с двете си ръце и бавно го насочете към гърдите си колкото е възможно повече. Задръжте в това положение поне 30 секунди.
Върнете крака в първоначалното си положение и повторете упражнението още 2 пъти.

УПРАЖНЕНИЕ НОМЕР 2

Застанете върху равна повърхност. Наведете коленете си.
Кръстосайте краката си, както е показано на фигурата, като ги подкрепяте с ръце. Останете в това положение за 30 секунди или повече.

Върнете се в изходната позиция. Повторете упражнението още 2 пъти.

Тези упражнения могат да се правят индивидуално или в комбинация. Те са одобрени от лекари които съветват пациентите си да ги правят.

За да се предотвратят заболявания, свързани с прищипване на седалищния нерв, си заслужава да се отделя колкото е възможно повече време за физическа активност. Разхождайте се много пеша, правете утринни упражнения и след работа правете упражненията, които предлагаме.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text