img

Осман Октай: Задкулисието искаше да унищожи Слави Трифонов, да го вкара в капан, но не успя

/
/
/
633 Views

Задкулисието искаше да унищожи Слави Трифонов, но не успя. Народът се отвращава от Бойко Борисов. Младежите ще извършат революцията в България

Това прогнозира пред Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай. Ето интервюто на Катя Илиева с него:

– Г-н Октай, политологът Петър Чолаков каза пред екипа ни, че с ежедневните включвания от къщата си, Бойко Борисов „изиграва добре картите“ си – тактически и стратегически. Вие съгласен ли сте с тази констатация?

Напротив. Колкото повече показват глупостите на Борисов, толкова повече народът се отвращава от него. От това той само губи. Нека го излъчват всеки ден. Нека неговите министри, едни и същи пиари и едни и същи хора от котилото на „Библиотекарите“ като Мадам В. да обикалят тв студията и да плюят по Слави, по протестите и т. н. И да възхваляват божеството Бойко с всички негови глупости и опорни точки. Колкото повече виждаме това, толкова повече протестът ще успее. Но знаете ли, в сегашните политически събития има нещо много красиво.

– Изненадващ обрат на тезата ви. Бихте ли ни разяснили?

Убеден съм, че младежите, родени след 1985 г. ще извършат новата революция в България. Те ще унищожат политико-олигархичния модел. И този процес ще продължи 5-10 години. Задкулисието, което обслужва Бойко Борисов видя, че протестът спечели. С изборният резултат станахме свидетели на началото на края на модела Луканов. Същото това задкулисие сега опита да унищожи Слави Трифонов. Да го вкара в капан. Но не успя. Той играе нестандартно и правилно в полза на протестите.

– Имате предвид с решението да върне мандата за съставяне на кабинет

Точно така. И затова сега всички от статуквото са озлобени. Виждате как повтарят глупавите си и лъжливи опорни точки на Бойко Борисов. Ежедневните излъчвания от дома му са безсрамни. Самият факт, че всички вкупом нападнаха Слави Трифонов доказва, че цялата схема на задкулисието е пробита и няма как да контролират ситуацията. С обещанието на партиите на статуквото, че ще подкрепят кабинет на Трифонов, беше направен опит да се сложи контрол върху протестните формации. Но с отказа на ИТН да излъчи кабинет, не им се получи. Всички, които сега повторят в един глас, че Слави е страхливец и не е направил правителство, лансират опорните точки на това задкулисие.

– Имате ли информация кой ще е третият „късметлия“, който ще получи мандат за съставяне на правителство?

Има две възможности. Първата е БСП да получи пандата. Но ако това се случи има опасност никой да не отиде на среща с тях и те да изпаднат в изолация. Държавният глава би могъл да им спести това неудобство, като даде мандата на „Демократична България“. Това е втората възможност.

– Очаквате ли те да излъчат кабинет?

Не вярвам, че в тази ситуация ще направят подобен ход. Както виждате, те умно мълчат. Наясно са, че при едни предсрочни избори ДБ и ИТН ще са печеливши. Те отчитат реалностите. Докато виждате колко са разтревожени от „Изправи се! Мутри вън!“. Те имаха големи претенции, че представляват протеста. С настоящите си позиции, че са готови да направят кабинет, те се самоубиват.

– Защо мислите така?

Защото, ако съставят кабинет, той ще бъде заложник на задкулисието, срещу което уж протестираха. Тактическата им игра не е добра. Показват, че се страхуват от опорките на задкулисието – ниска избирателна активност заради пандемия, лошо време и т. н.

– ДПС изведнъж решиха да „прегърнат“ партиите на протеста. По време на народното недоволство не реагираха, а чак сега се сетиха, че хората искат промяна. Какво са замислили от партията на Ахмед Доган?

Забележете, че всички системни формации прегръщат партиите на протеста. Най-комичното е, че партиите на статуквото дори започнаха да се боричкат кой повече е подкрепял протестиращите. До такава степен изпаднаха. Това показва, че се случва нещо революционно – протестът контролира поведението на политическите формации, включително на Бойко Борисов и ГЕРБ. Всички техни ходове са продиктувани от страх, че ще бъдат пометени при едни предсрочни избори. И аз съм убеден, че това ще се случи

Фрог нюз

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text