img

Нов световен рекорд: Жена роди десет близнаци

/
/
/
519 Views

Госиаме Тамара Ситоле, на 37 години от ЮАР, счупи световния рекорд на Халима Сисе от Мали, която миналия месец роди в Мароко девет бебета.

Жителката на ЮАР роди в болница в Претория цели 10 близнаци – с две повече, отколкото бяха установили лекарите по време на медицинските консултации, каза съпругът ѝ Тебохо Цотеци.

Бебетата – седем момчета и три момичета, са родени със секцио, съобщава БГНЕС, позовавайки се на „Pretoria News“.

Ситоле вече има шестгодишни близнаци и бременността ѝ е била естествена, пише изданието и уточнява, че жената не е лекувана срещу безплодие.

 

„Щастлив съм. Развълнуван съм. Не мога да говоря много“, казва Цотеци.

В интервю миналия месец Ситоле признава, че е шокирана и очарована от бременността си.

Когато по-рано тази година лекарите ѝ казали, че е бременна с шестзнаци, тя не повярвала. По-късно прегледите показали, че всъщност бебетата са осем.

Ситоле признава, че е била шокирана от бременността си и в началото ѝ е било много трудно. Но сега единствените ѝ молитви са тя и децата да останат живи.

Професор Дини Мавела, заместник-ръководител на медицинското училище в Университета по здравни науки „Сефако Макгато“, каза, че случаят на Ситоле е рядък и обикновено се получава в резултат от лечение на безплодие.

Децата ще да прекарат следващите няколко месеца в инкубатор, тъй като това е била бременност с „висок риск“, каза Мавела.

Това е уникална ситуация, смята професорът.

Ситоле счупи рекорда за най-много деца, родени наведнъж. Досега той принадлежеше на Сисе, която миналия месец роди в Мароко девет деца.

Преди нея рекордьор беше американката Надя Сюлеман, която през 2009 г. ражда осем деца, като нейните са били заченати чрез ин витро оплождане.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text