img

Мрежата гърми: ДС е тумор, който трябва да бъде изрязан преди да е убил обществения организъм

/
/
/
303 Views

От Фейсбук профила на Иво Сиромахов

СРЕЩА С ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ

Напоследък се занимавам със записване на историята на моя род и проучванията ми ме отведоха в Комисията по досиетата, където потърсих доноси срещу родителите ми.

Дължа го на паметта им.

Advertisement

Справката беше извършена и любезно бях поканен да прочета намерените документи за семейството ми.

Изживяването е доста потискащо. Представете си сграда, пълна с десетки хиляди папки с доноси. Десетки хиляди човешки съдби, прекършени от престъпния комунистически режим.

Десетки хиляди истории на тормоз, мачкане и съсипване на всеки, който е по-умен, по-начетен, по-талантлив, по-работлив от каскетите.

Доносите, писани от агентите на ДС, са потресаващо неграмотни. Срещат се думи като „фашиска“, „боржоазия“, „консомол“. Очевидно агентите на тайната милиция са били събирани от улицата – всякаква паплач, която дори не може да пише, но е вярна и предана на комунистическата диктатура.

Препоръчвам на всеки, който въздиша по „прекрасното байтошово време“ да се разходи до комисията с досиетата. И да види свидетелствата за престъпленията на оная власт. За убийствата, концлагерите, тормоза върху свободните личности и превръщането на държавата в затвор.

Advertisement

ДС е смрад, която трябва да бъде изрината.

И това може да стане само като се разсекретят и публикуват всичките ѝ архиви.

ДС е тумор, който трябва да бъде изрязан.

Преди да е убил обществения организъм.

Източник: demokrat.bg

Материалът Мрежата гърми: ДС е тумор, който трябва да бъде изрязан преди да е убил обществения организъм е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text