img

Млада жена спря да пие вода преди 4 години и ето какво се случи

/
/
/
398 Views

Жителка на Тайланд спря да пие вода преди четири години. Противно на общоприетото схващане за необходимостта от прием на чиста вода, младата дама смята, че тя само вреди на организма, пише New York Post.

Гледайки снимките й в социалната мрежа, е много трудно да се усъмним във версията й.

Не изпускай тези оферти:

 

Алис е решила да смени водата с плодове, зеленчуци, треви и кокосови орехи.

 

 

„Това са нещата, които овлажняват организма на клетъчно ниво. Обикновената вода действа просто като разтворител, намалявайки киселинността на организма, но всъщност не овлажнява клетките“, обяснява 36-годишната жена в Инстаграм.

 

„Получавам я чрез плодовете, които съдържат голямо количество от най-добрата вода, филтрирана от природата“, добавя тя.

През 2015 г. Алис работи като юрист в Лондон и дори не си е помисляла, че ще се откаже от консумацията на месо, млечни продукти и вода.

 

„Имах успешна работа, готини и успешни приятели, проспериращ социален живот, красиви момчета и т. н. Но не бях щастлива“, признава тя.

 

И тогава, търсейки себе си, заминава за Тайланд, където все още живее. Там тя се запознава с книгата на Тоня Заваста „Квантово хранене: Истински еликсир на младостта“, която я вдъхновява да се откаже от водата. И от този момент не е поглеждала назад.

 

Сега Алис работи като инструктор по йога и не спира да вдъхновява последователите си.

 

Много специалисти подлагат диетата й на безпощадна критика. „Има причина да изпитваме жажда и това е, защото тялото ни казва: „О, трябва ти вода!“. Това е естествен отговор“, казва диетологът Сара Милър.

 

„Лишаването от вода е опасно и ви излага на сериозен риск от дехидратация“, добавя специалистът.

Освен това диетологът смята, че чрез плодовете тялото получава излишък от захар, което е опасно за диабетиците.

Привържениците на сухата диета твърдят, че водата натоварва работата на бъбреците и това е лошо за тяхното състояние. Сара Милър също има мнение по темата.

 

„Ограничаването на течностите всъщност е по-натоварващо и опасно – водата помага за разреждането на всички останали елементи, които филтрират бъбреците“, посочва тя.

Алис обаче изобщо не обръща внимание на експертите и се води единствено от усещанията си.

 

„Скептицизмът е естествен и си има своите предимства, но нищо не надминава директния опит. Моето тяло ми даде ясно да разбера, че сухото гладуване е невероятно полезно“, казва 36-годишната жена.

Алис популяризира тази техника в социалните мрежи, публикувайки свои снимки, които потвърждават доброто й състояние.

 

А диетолозите се стремят да вразумят както нея, така и последователите й. „Безотговорно е да насърчавате другите да правят това. Единственият ми отговор: не, моля ви, просто не“, категорична е Сара Милър.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text