Министър със сериозно предупреждение за влизането ни в Шенген

/
/
/
80 Views

Министърът на външните работи Николай Милков заяви, че наесен България би могла да бъде част от Шенген.

По думите му, за да се случи това, парламентът трябва да приеме в срок два закона – този за отчетност на главния прокурор и закона за реформата на органа за борба с корупцията.

“Това е необходимото условие в момента България да стане член на пространството без граници. Ако го изпълни, ще бъде приета заедно с Румъния”, подчерта дипломат номер едно на страната ни.

Той обаче побърза да допълни, че ако отново закъснеем, съществува реален риск да бъдем разделени от Румъния.

Министър Милков взе днес участие в Първата конференция за сигурността на Черноморския регион под егидата на Кримската международна платформа, която се проведе в Букурещ.

Advertisement

“Това е сериозен инструмент, който служи за канализиране на политики, за тяхното предварително подготвяне така, че те да бъдат взети предвид от правителствата. България активно участва в тази платформа, защото тя, освен че позволява обмен на идеи, е и мощно средство за подкрепа на Украйна”, коментира пред БТА българският външен министър.

Източник: demokrat.bg

Материалът Министър със сериозно предупреждение за влизането ни в Шенген е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text