img

Майка отправи тежки думи към сина си: Ти си грешка на младостта ми, баща ти беше прав, трябваше да направя аборт

/
/
/
701 Views

Пропускаме всички подробности за скандала, но след раждането на детето учениците го изоставли много бързо. Когато Надя разбрала, че Олег не се нуждае нито от нея, нито от сина ѝ, тя веднага загубила всякакъв интерес към детето. Игор е отгледан от баби и дядовци, нейните родители.

На 18 момичето заминава с нов младеж в съседен град, не се обажда и не пише. Родителите не търсят дъщеря си.
Имаше негодувание, неразбиране, как можеш да изоставиш детето си? Ами и срам. Срам и болка, че са отгледалш такава кукувица.

Валентина Григориевна и Александър Павлович не пощадиха нито енергия, нито време, нито пари, така че Игор да е щастлив, здрав и добре облечен.
Дядото и бабата го водят дори на море и отглеждат внука си. Игор все още ги счита за свои родители. И безумно благодарен за детството, за доброто образование, за всичко.

… Когато момчето става на 18 години, то решава да се ожени. Всички роднини отиват на сватбата, дори и биологичната му майка. По това време тя се омъжва за трети път и ражда втора дъщеря.
По-голямата е на 10, а по-малката на година и половина. Игор е много щастлив, иска да говори, да се вижда със сестрите си. И разбира се пита: „Мамо, защо ме изостави?“

Колкото и добри и прекрасни да бяха бабите и дядовците, те не могат да заместят майката. И дори запазили единствената оцеляла снимка. Дядото изгорил всичко. Надя разговаряла с роднина, разказала какви прекрасни дъщери има.
– И аз, как съм се появл мамо? – попита той.
– Ти? И ти беше грешка на младостта. Баща ти беше прав, трябваше да направя аборт – безразлично подхвърли Надя и се обърна.
… След 7 години, когато Игор вече живееше в уютния си апартамент със съпругата и сина си (благодарение на баба си и дядо си и родителите на съпругата му), позвъня неизвестен номер.

– Игоре, сине, здравей, чичо Дима ми даде номера. Аз съм майка ти. Слушай, знам, че живееш отделно. И точно недалеч от института, в който влезе сестра ти. Галя не харесва общежитието, но е скъпо да наеме квартира, моше ли да я приемеш у вас. Гена ме изостави, трудно ми е, едната ми дъщеря е студентка, втората е ученичка, третата е на път да отиде в градина, казва тя.
„Сбъркали сте номера“, отговори той и затвори.
Той отиде при сина си, взе го на ръце и каза:

– Е, да се приготвим да посрещнем мама, а след това всички заедно да посетим баба и дядо?
– А през уикендите ще отидем заедно на екскурзия, нали? – попита малкият Саша.
– Разбира се, семейните традиции не могат да бъдат нарушени!
… Част от роднините осъдиха постъпката на Игор, те казват, че той можел да помогне на родната си сестра, трудно е майка му да отгледа три дъщери. И вярват, че трябва да помага само на бабите и дядовците си, а не на непознати, за които е грешка.

Източник: З

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text