img

Любен Дилов-син: Няма по-добър държавник от Бойко Борисов и скоро всички ще го разберат

/
/
/
586 Views

Нито една от темите, които бяха обсъждани в парламента, са от някаква важност. Съдебната реформа, кой кого е бил на протестите, сигурно са много важни теми, но не са толкова колкото следващата вълна на ковид, мерките за бизнеса, увеличаване на пенсиите и с кой фискален резерв ще го направят.

Това каза пред Нова тв Любен Дилов-син, който е част от парламентарната група ГЕРБ-СДС в 46-я парламент.

 

 

„Финансовият министър не вижда скоро това да се случи, за разлика от Мая Манолова. Правят огромна услуга на ГЕРБ в момента. Не виждам нашите опоненти да са много мобилизирани. Картите с черепите на ДПС спасиха БСП от изчезването“, допълни той.

 

„Има много сериозни проблеми, с които спешно трябва да се заемат. Служебният кабинет пропиля много ценно време. Над 60% от населението обаче най-вероятно ще е болно от ковид през есента. Всеки ваксинационен център има избор от всички ваксини. Извън политическата веселба да кажем на хората: Моля, ваксинирайте се. Никой не е умрял от ваксини. Умряха неваксинираните“, каза още Дилов-син.

„Помните ли какви проценти одобрение имаше първите месеци правителството на Борисов. Желанието за бърз реваншизъм и да се изпере миналото на някои хора може да опропасти важните работи“, обясни той.

„Стискам палци да стане този кабинет. Осама бин Ладен да влезе в този кабинет, пак е по-добре. Всеки кабинет би бил по-добър от това положение, което е в момента. Виждаме неизправни и нелогични действия. Президентът Радев се държи все едно няма нищо общо с този кабинет.

Трите партии, които се заявиха като партии на промяната, ще получат подкрепа от ДПС. Нищо драматично няма в това. Близо половин милион турци гледат България. ДБ много се стараят да оставят усещане, че искат кабинет без ДПС“, заяви Дилов-син.

Според него, мястото на политическата игра е именно в парламента.

 

„В момента с моите думи аз много помагам на г-н президент, защото най-ужасния сценарий за него е избори 2 в 1. Ако той разчита на издигането от БСП на своя кандидатура, не е никак добре. Всяка партия ще издигне кандидат. Аз не мисля, че Радев е спечелил от нещо.

Това е президентът, който е разделил хората по най-драстичен начин. Позволете ми да бъда скептичен от изхода на президентските избори за него“, заяви той по повод идващите президентски избори.

Любен Дилов-син коментира и живото включване на експремиера Борисов в събота.

„Това е типичният начин за свободно говорене на Борисов. Този човек 13 години беше наричан как ли не, включително и от мен. Позволете му и той да нарече някого.

Ако детеродните ни органи бяха толкова къси колкото паметта, щяхме да изчезнем като нация. Последните 30 години са най-щастливите в историята на българския народ. Това са най-мирните и най-спокойните години“, смята Дилов-син.

„Да получаваш ритник от човек на когото си купил обувки не е новост за Тошко Йорданов. В тази парламентарна група има хора с много повече качества, които да изпълняват неговите функции. Тепърва ще видят какво е някой да си прави майтап с теб. Вярвам в добрите им намерения. Аз познавам тези хора и знам, че нямат задни мисли“, обяви той.

„Този кабинет остави усещането, че е писан и направен някъде другаде, което не го прави лош. Аз бях изненадан не от представения кабинет, а от бързината, с която го оттегли. Трябваше да даде 4-5 дни за дебат. Никой не знаеше какво смята да прави ИТН и когато г-н Трифонов избърза да го покаже този кабинет, трябваше да кажат каква програма имат и после да се определя другото“, каза той.

„Споровете на политическия терен не помагат на бъдещето. Махането на главния прокурор и закриването на спецсъда сигурно са много важни за г-н Христо Иванов, но за другите хора в момента не са толкова важни“, каза още Дилов-син.

„Не знам този пъстър парламент как ще се справи с казуса Северна Македония. Виждам как се справяше Бойко Борисов. Добър, лош, прост, но се справяше“, завърши той.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text