img

Колко дни престоява на земята човешката душа на починал-Можете да забележите това с помощта на някои събития

/
/
/
467 Views

За да се сбогувате правилно с починал човек, трябва да знаете колко дни душата е у дома след смъртта. Хората смятат, че тя непременно ще отиде да се сбогува със семейството си. Можете да забележите това с помощта на някои събития.

Колко дни престоява човешката душа на земята

Четиридесет дни след смъртта на физическото тяло душата на човек остава там, където е живял през живота си. По това време тя е във фино ментално тяло, което има всички навици на човек, но без способността да ги преведе в реалност.

В първия ден след смъртта душата е в смут, без да осъзнава как ще продължи да живее без тяло. Затова при някои народи е прието да погребват човек веднага след смъртта. Докато това не стане, душата ще лети около него през цялото време. Но след погребалния процес тя ще види разлагането на тялото. От време на време душата ще го посещава, но рядко.

Няколко дни след смъртта душата ще се опита да се успокои. По правило тя просто се разхожда из квартала и идва в къщата, в която някога е живяла. По-добре е роднините по това време да не плачат много и да не показват униние. Ако душата чуе такава тъга, тя ще преживее тежки мъки.

По това време е по-добре да четете молитви. Душите чуват всичко, защото са близо до живите. Смята се, че смъртта е преход към нов живот. Както човек сменя дрехите си, така и душата в крайна сметка сменя едно физическо тяло с друго.

Какво се случва с човешката душа след смъртта

Християнската вяра има няколко клона. Следователно има няколко варианта какво се случва с душата след смъртта на тялото. Има голям брой стари знаци и предположения, но те нямат никакви научни доказателства.

Някои от суеверията могат да бъдат рационални, докато други предположения могат да бъдат приписани само на предположения и предположения. Православната църква вярва, че душата след смъртта на тялото може да премине през няколко етапа

  • сбогом на физическото тяло;
  • да бъдеш на земята и да посетиш запомнящи се места;
  • изпитание;
  • възнесение към небето;
  • Божий съд;
  • отиване в рая или ада.

Всички тези етапи са циклични и се случват в определени дни. По това време душата се нуждае от подкрепата на семейството и близките под формата на спомен и молитва.

Как душата напуска човешкото тяло?

Има поверие, че душата напуска тялото и остава до него като най-фината материя. Това не е призрак, а натрупване на енергия. В първите часове след смъртта душата не разбира какво се е случило. И след като разбере какво се е случило, тя може да посети запомнящи се места.

Феноменът клинична смърт все още не е напълно изяснен. Знае се обаче, че в такива моменти цари празнота и тишина. По някаква причина душата отклонява пътя и не отива в света в момента на клиничната смърт, а се връща обратно в тялото.

Предполага се, че по време на спиране на сърцето възниква силна мозъчна активност. Следователно човек може да види тунел със светлина, изображения на роднини и кадри от минал живот.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text