img

Когато ви ужили пчела, оса или стършел просто направете това и проблеми няма да имате

/
/
/
673 Views

Лятото е времето за отворени дрехи, пътувания из природата и страната. Насладете се максимално на всички удоволствия от топлата почивка, но не забравяйте и за насекомите. 

Вече започват да се появяват бръмчащи любители на ухапванията, така че е важно да знаете каква първа помощ ще помогне на жертвата им

Ако не сте алергични към ужилвания от оси, пчели и стършели, имате голям късмет: можете да минете само с леки болезнени усещания и подуване. Но страдащите от алергии трябва да бъдат много внимателни, със сигурност няма да е излишно. Научете как да осигурите първа помощ при ухапвания от насекоми на себе си и близките си.

Как се предоставя първа помощ при ухапвания от насекоми?

За да предотвратите алергична реакция и да предотвратите разпространението на отрова:

 

Пийте много вода, за да намалите цялостната си токсична реакция. В допълнение към водата са чудесни сладката вода и горещият сладък чай.

На мястото на ухапването трябва да си направите студен компрес. Ще свършат работа кърпа или парче плат.

Ако имате възможност и необходимите съставки под ръка, накиснете кърпа в разтвор на сода за хляб и нанесете върху областта на подуването за 20 минути. За да приготвите разтвора, разтворете 1 ч.ч. сода в чаша вода.

Бучка навлажнена захар ще ви помогне да изтеглите отровата от ухапването, изпробва Е-новини.

За да предотвратите алергична реакция, трябва да пиете антихистамин. Най-добре е винаги да ви е под ръка.

За облекчаване на подуване и болка:

Можете да направите компрес, като накиснете кърпа в студена вода, оцет и вода или втривате алкохол. Лимонов сок или тинктура с водка също ще свърши работа.

Ако имате под ръка плодове или зеленчуци, използвайте ги. Например половин парче лук, чесън, домат, ябълка или намачкани листа от магданоз могат да помогнат за облекчаване на отока и облекчаване на болката.


Ако сте взели със себе си аптечка, използвайте я. Намокрете таблетка валидол с вода и нанесете върху мястото на ухапване. Раната може да бъде намазана с Фенистил гел или псило-балсам.

Листът на живовляк, който е доста разпространен дори в града, е отличен при ухапвания от насекоми. Можете също така да направите разтвор от невен.

Ако излезете от града в природата , по-добре е незабавно да се запасите с необходимите средства. Те не заемат много място, но ще ви помогнат да не си разваляте почивката. Знаете ли някакви народни методи за ухапване от насекоми? Споделете в коментарите!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text