img

Кирил Петков: Благодаря на президента, Радев! България е в сърцето ми

/
/
/
653 Views

“Искам да благодаря на президента, защото той го каза най-добре -наистина България ми е в сърцето. Който каквото иска да говори, аз съм влязъл в тази роля, защото милея за тази Родина. Името – аз съм българин – е единствено, което мога да кажа, че съм. Оттук нататък аз уважавам Конституционния съд, ако те имат някаква друга препоръка, ще се съобразя с нея, но до тогава, моята задача е да си вършим работата. Много бивши конституционни съдии се изказаха, че актовете са стабилни, така че моята роля е да не губя ден. Много биха се радвали моите опоненти да ни разсейват с такива реално маловажни за държавата теми“, каза Кирил Петков.

Той поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ – Сопот. Това каза Петков пред журналисти след среща с ръвководството на фирмата и синдикатите. Не може, когато приниципалът, управлението и представителите на работещите в тази фирма са всички заедно – Бордът трябва да си подаде оставката, подчерта той, цитиран от БТА.

Едновременно с това Петков призова и директорът на Българската консолидационна компания да си подаде оставката, защото по думите му “не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива лоши резултати в последния момент и да казваме, че тази държавна комапния си върши работата. Ако не си подадат оставките, моята идея поне там, където имам директен контрол – в БКК, да уволня изпълнителния директор, ако той сам не иска да си тръгне”, подчерта Петков.

Той изрази надежда новият член на УС на компанията, който е назначен от самия него, да бъде избран за изпълнителен директор и той да води политиката на държавата. Петков подчерта, че държавата не е лош стопанин и може да бъде много добър стопанин, ако обаче се гледа интереса и ако знае за какво го прави. “И като сме сигурни, че няма течове, няма кражби, корупция и хората, които стоят зад интереса на държавата, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат много успешни, дори и под собстевността на държавата”, каза още Петков.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text