img

Какво означава, ако се събудим с мокра от слюнки възглавница

/
/
/
702 Views

В много анимационни филми, за да се подчертае сладката картинка на героя по време на сън, той обикновено отделя обилно количество слюнка.

Всъщност отделянето на слюнка по време на сън е често срещано явление. Мнозина се подиграват на хората, които несъзнателно правят това през нощта.

На никого не му е приятно когато се събуди и усети, че възглавницата му е мокра, знае Ко4. Всъщност обаче това се оказва здравословен признак.

Учените са на мнение, че слюнката в съня е добър знак и свидетелства за правилното функциониране на нервната система.

Сънят има няколко фази с еднаква продължителност. Основната фаза е REM съня.

През този период тялото попада в дълбоко сън. За да не тичаме из стаята по време на сънища, преследвайки пеперуди или бягайки от чудовища, някои невротрансмитери са блокирани от нервната система и по този начин се ограничават мускулни движения.

Ако тялото е напълно отпуснато, то човек освобождава и слюнка.

Не е трудно да се отгатне защо слюнкоотделянето при децата е по-често срещано. Те не живеят в толкова голям стрес, който влияе на добрия и качествен сън.

Ситуацията беше обяснена от специалист в тази област, д-р Хорхе Абел Салинас: „В съня на един възрастен мозъчните му функции са заети с почивка и възстановяване. Той спира преглъщането и натрупаната слюнка се отстранява естествено.

По време на дълбок сън тялото се отпуска напълно и устата се отваря. Това не може да се нарече отрицателно явление. Напротив, това показва, че всички вътрешни процеси в тялото са нормални.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text