img

Ирен Кривошиева през сълзи: Не искам да съм българка, но съм родена тук

/
/
/
574 Views

„От известно време търся жена да помага за отглеждането на майка ми Лили. Ще ми трябва да е по цял ден до нея. Много е трудно. Иначе празника заедно ще го изкараме, заедно със съпруга ми Ники, но нищо голямо няма да е.“

Това сподели актрисата Ирен Кривошиева, която в четвъртък стана на 65 години. Ирен Кривошиева е родена на 8 юли 1956 г. в София. Завършва ВИТИЗ със специалност “Актьорско майсторство“. Работи в Драматично-културния театър в Шумен и столичния театър „Сълза и смях“. От 1992 г. живее в САЩ, където се снима в американския сериал „13 часа“. Има син от Стефан Данаилов на име Владимир.

Въпреки че възрастта въобще не й личи, Ирен не спира с проектите, които следват един след друг в живота й. „Снимах се в един филм „Книга за хората“, играя Круела, лоша съм. Ще излезе вероятно през есента. Имам и други предложения, смятам, че ще тръгне и втората част на сериала „Белези“, но не съм много наясно, по-скоро се надявам това да се случи. Но най-важна е майка ми Лили, която е много възрастна и няма кой да се грижи за нея и в момента е заедно с нас“, обясни Кривошиева, която иска да си подари пет дни на морето само за нея и любимия, ако успее да открадне свободни моменти.

„Много ми е мъчно за Влади, който за първи път непрекъснато бе до мен заедно с Виктория. Изкарахме си прекрасно, хубаво ни беше заедно, пътувахме. Тъжно е да си без детето си в България. Но ако ме питате мен, аз не искам да съм българка, но съм родена тук. Майка ми е тук, имоти имаме, и двамата с дядо ми са били адвокати, грижа се за имотите, няма как да се махна завинаги.

Иначе на драго сърце бих го направила. Хората там са щастливи, защото всеки гледа себе си и не смята кой колко изкарва, какво работи и колко са му данъците и имотите. Никой не гледа в твоята паница. А тук не спират да обсъждат и осъждат.

Това няма да ни направи по-добри, все ще сме си така, ако не променим мисленето си“, смята Ирен Кривошиева, цитирана от вестник „България днес“.

„За съжаление лошото от Америка идва в България. Те преодоляха някои лоши навици и продължават напред, а тук тези неща са тепърва на мода. Говорим за големите вредни вериги за бързо хранене. Американците се обърнаха към друга храна, ние все още не можем. Говорим за зависимостта от технологиите, която именно те ни наложиха, но при тях тя губи влияние, докато тук е все още много силна. Хубаво, нека се влияем, но все пак да вземем и положителните им страни.

Тяхното възпитание и отзивчивост например, те тук отсъстват. Там може би не всеки ще се впусне в това да ти бъде приятел, но ще ти помогне, ако имаш нужда или поне няма да подходи с лошо.

Има много неща, които можем да вземем – напредъка, начина на мислене, възприятието. Не са много доверчиви, но те си знаят точно своето си място и няма да влязат в периметъра на някой друг. Говорим за различни отношения и различен манталитет“, каза още Ирен Кривошиева.

Какво мислиш?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text