img

Изхвърлете тези саксийни растения от дома си. Те могат да ви УБИЯТ!

/
/
/
491 Views

Основната задача на стайните растения е да пречистват въздуха и да ни радват с красотата си. Не всички от тях обаче са така полезни, както ни се ще да вярваме. За съжаление съществуват растения, които са истински опасни както за хората, така и за домашните любимци.

Ето и някои от растенията, от които незабавно да се отървете:

• Хортензия

Ако човек или животно погълне част от растението, без значение дали е листо или пъпка, то много вероятно е веднага след това да настъпят болки в корема, както и трудно дишане. Това растение дори би могло да доведе до кома и е препоръчително незабавно да се отървете от него. •

Алое вера

Растението е изключително полезно и всеки е чувал за него. То помага за лекуване на изгаряния, увреждания на кожата и какво ли не още. Когато обаче го отглеждаме у дома, можем да се натъкнем и на негативното му действие. Твърде вероятно е да предизвика дразнение на очите. Животните не бива да приемат соковете на растението, защото е възможно да настъпят проблеми с червата. Ако направите това през ЮЛИ, ще имате най-красивите цветя в градината си Каква енергия носят цветята вкъщи Почти не съществуват домове, в които да липсват цветя. Всяка домакиня се стреми да внесе уют в жилището си, а това се получава най-успе…

Нарцис

Несъмнено това е едно от най-красивите цветя, които някога сме виждали. Ако приемем дори една малка част от цветето, рискуваме да последва високо кръвно налягане, както и гадене или повръщане.

Подобно на нарцисите, това растение също може да предизвика гадене и повръщане. Не е препоръчително зюмбюлите да бъдат в едно помещение с домашен любимец, тъй като биха могли сериозно да му навредят. Много внимавайте какви растения избирате да отглеждате в домовете си, за да не се окаже накрая, че дискомфортът, който изпитвате, се дължи на тези красиви саксийни любимци!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text