img

Извънредно! Русия оттегля войските си. Загубите са непоносими

/
/
/
486 Views

Русия е била принудена да изтегли войските си от района на Киев след тежки загуби, съобщи генералният щаб на украинската армия преди минути.

Не изпускай тези оферти:

 

В Турция днес се очаква да започне следващият кръг от директни преговори между Украйна и Русия.

 

Те ще се проведат от понеделник до сряда. Предишните такива срещи дадоха малък резултат. Западният град Лвов, който беше пощаден от най-тежките сраженията досега, беше подложен на силен ракетен обстрел. Пожарникари се бориха с огромен пожар в склад за гориво, засегнат от ракетни удари. Кметът на Чернигов пък съобщи, че северният украински град вече е напълно обграден от руски сили.

Киев: Русия се опитва да разцепи Украйна на две

По информация на регионалната администрация, доставките на вода, ток и газ в града са прекъснати заради бойните действия. Тези съобщения от украинска страна дойдоха, след като Русия заяви, че ще съсредоточи инвазията си на изток, предаде БТВ.

В същото време Украйна обяви, че си е върнала контрола върху няколко села в серия от контраатаки, включително на изток от Харков и северозападно от Мариупол. А ръководителят на украинското военно разузнаване заяви, че Русия се опитва да цитирам “създаде Северна и Южна Корея в Украйна”.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text