img

Извънредно! Отменят тържествените концерти за 3 март?

/
/
/
610 Views

Най-вероятно ще бъдат отменени всички концерти по случай 3 март в Пловдив. Причината е войната в Украйна. Окончателното решение ще бъде взето утре.

Според кмета на Пловдив Здравко Димитров няма да е удачно, докато в Украйна има война, в Пловдив да има тържествена церемония.

 

 

Ще бъдат отменени два концерта, организирани от община Пловдив. Концерт на Духов оркестър – Пловдив с диригент Николай Гешев трябваше да се състои. на пл. „Стефан Стамболов“, а на стълбите на „Каменица“ участие трябваше да вземат възпитаниците на студио „Музикална вълна“ с ръководител Ани Василева.

 

Обсъжда се дали да бъде отменено традиционното шествие и церемония на паметникa на Альоша и тържествената заря вечерта, която трябваше да се състои на площад „Централен“.

В други години на 3 март идват хора от цяла България в Пловдив и се качват на паметника на Альоша. Доста руснаци също присъстват на честването.

В последните дни се появиха полемики дали изобщо 3 март да бъде националният ни празник. Появиха се предложения да бъде изместен на 16 април (приемане на Търновската конституция), 6 септември (Съединението на България) и 22 септември (Ден на българската независимост).

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text