img

Извънредно! Беларуски войски са навлезли в Украйна

/
/
/
547 Views

Беларуски войски са навлезли в Черниговска област. Държавната служба за специални връзки и защита на информацията на Украйна съобщи, че информацията е потвърдена от представителя на регионалното управление на силите на териториалната отбрана „Север“ Виталий Кирилов.

„Беларус влезе във войната. В Черниговска област навлязоха беларуски войски“, се казва в съобщението.

Жители на селищата Слабин, Пакул, Михайло-Коцюбинское съобщават за придвижването на военна техника с нанесени върху нея бели кръгове.

Придвижването на техниката се съпровожда със заглушаването на мобилните комуникации.

Жителите на Михайло-Коцюбинское съобщават, че в 11:30 е преминала беларуска колона от 33 единици, от които 11 „Град“. Мобилната връзка отново е била заглушена. Колоната се придвижва към Слабина и Пакуля.

По-рано в центъра за отбранителни стратегии на Украйна съобщиха, че има много голяма вероятност за това, Беларус да вземе решение да се включи във войната, която води Русия в Украйна.

Медии в Минск обаче, отричат да има навлизане на беларуски войски на украинска територия.

Беларус укрепва южната граница и разполага там допълнителни батальонни групи. Това заяви днес президентът на Беларус Александър Лукашенко на среща с членове на Съвета за сигурност и ръководството на Министерския съвет, предаде БелТА.

„Нашите генерали предприеха превантивни действия и вместо 5 батальонни тактически групи, ние разполагаме 10. Утре или вдругиден, една по една, две по две, ще увеличим усилията си на южната граница до 10. Това са добре обучени маневрени групи, които са готови да спрат всяка провокация и всякакви военни действия срещу Беларус“, каза държавният глава.

Александър Лукашенко каза, че наскоро се появи информация, че може да има опити на саботажни групи да проникнат в Беларус от украинска територия. В тази връзка той постави задачи пред органите на реда да пресекат подобни опити, ако бъдат направени.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text