img

Зрителите на NOVA притаиха дъх: Харалан Александров каза защо ще отидем на нови избори

/
/
/
77 Views

Ще отидем на избори, прекалено силна е инерцията, коментира пред Нова тв антропологът Харалан Александров относно възможността за съставяне на правителство в рамките на 49-ия парламент.

По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече не е препъни камък по въпроса.

„Политиката на страха е популистка, но опасна е политиката на омразата. Бавно я напускаме, защото тя е разрушителна и контрапродуктивна дори за носителя си“, отбеляза Александров.

Според него въпросът пред ПП е как да бъде взет завоят.

Advertisement

„Не очаквам правителство. ПП са уплашени и затова са по-сговорчиви“, смята анализаторът.

За него много време е пропиляно от партията на „Промяната“ и сега се работи, за да се запази подкрепата на електората на ПП.

„Това е усилие, което изисква голямо въображение, за да няма щети, защото част от този електорат се премести при ПП „Възраждане“, предупреди Александров.

Той изрази тревога от факта, че голяма част от обществото смята, че евроатлантическата ориентация на страната не е легитимна.

„От друга страна американската политика налага усещането за колонизация. Самите ПП имат принос заради възторжения им прочит на „Магнитски“, пояснява социалният антрополог.

Advertisement

Той не се съмнява, че всичко това се случва не без съдействието на руската пропаганда.

Източник: demokrat.bg

Материалът Зрителите на NOVA притаиха дъх: Харалан Александров каза защо ще отидем на нови избори е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text