img

Зеленски: Очаквайте да бъда убит, аз съм цел №1

/
/
/
331 Views

Украинският президент Володимир Зеленски излезе с обръщение към народа си и гражданите на Кеив* малко след полунощ местно време. „Моето физическо унищожение е приоритет на руското нашествие, аз съм основната мишена. Очаквам да бъда убит, по този начин врагът иска да ликвидира политическата ни независимост“.

„Втората цел е моето семейство, но ние всички оставаме в столицата“, добави Зеленски. Според украинските медии президентът е бил многократно посъветван от представители на службите за сигурност и чужди наблюдатели незабавно да се отправи към Лвов, за да бъде в относителна безопасност.

Зеленски предупреди още, че сред гражданите на Кеив са навлезли огромен брой цивилни руски диверсанти, въоръжени до зъби. Очаква се те да подемат още тази нощ серия от подривни действия и терористични атаки срещу мирното население. Президентът призова за стриктно спазване на наложения полицейски час.

* В знак на съпричастност към молбата на колегите от украинските медии да не използваме руската транслитерация на столицата им – „Киев“, употребяваме по-близкото до оригиналното звучене „Кеив“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text